28 жовтня 2020 р. 22:26

Суд в Києві заборонив Офісу генпрокурора розшукувати підозрювану у справі ОПЗ

Суд в Києві заборонив Офісу генпрокурора розшукувати підозрювану у справі ОПЗ

Окружний адміністративний суд Києва заборонив Офісу генерального прокурора розшукувати та екстрадувати підозрювану у справі про завдання понад 93 мільйонами гривень шкоди «Одеському припортовому заводу», яку розслідують Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

Про це повідомили у пресслужбі НАБУ.

Йдеться про адміністративний позов підозрюваної у справі про Одеський припортовий завод, довірену особу народного депутата України восьмого скликання, яку у квітні 2020 року оголосили у міжнародний розшук. У позові вона попросила суд заборонити прокуратурі вчиняти дії, пов’язані з її розшуком та можливою екстрадицією до закінчення розгляду справи.

У НАБУ наголосили, що дії ОАСК є незаконними, оскільки компетенцією адміністративних судів є розгляд справ у сфері адміністративних та публічних відносин, а не оцінка процесуальних дій слідчих у кримінальному провадженні.

Також НАБУ звинуватило суддів ОАСК у втручанні в діяльність працівників правоохоронних органів під час здійснення досудового розслідування та збирається оскаржити рішення суду.

Окрім цього у бюро заявили, що Окружний адмінсуд Києва системно ігнорує вимоги закону та ухвалює рішення, порушуючи підсудність.

Нагадаємо, спеціалізована антикорупційна прокуратура та Національне антикорупційне бюро України вважають, що довірена особа народного депутата, заступник директора «Одеського припортового заводу», начальнику відділу ОПЗ, та власник компанії-нерезидента створили злочинну схему яка спричинила підприємству збитки на сумму 93,3 мільйони гривень. 

Пізніше Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід начальнику відділу акционерного товариства «Одеський припортовий завод». Про це повідомила пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Слідчий суддя застосував до підозрюваного запобіжний захід у вигляді 630 тис. гривень застави. 

Поділитися