15 травня 2020 р. 09:24

Суд розпочав провадження стосовно заборони ще одного будівництва на пляжі 13-й станції в Одесі

Суд розпочав провадження стосовно заборони ще одного будівництва на пляжі 13-й станції в Одесі

Одеський окружний адміністративний суд 12 травня розпочав провадження за позовом до департаменту архітектури та містобудування Одеської міської ради. 

Як повідомили у пресслужбі суду, позивач вимагає визнати протиправними та скасувати містобудівні умови та обмеження забудови земельної ділянки, що розташована за адресою: Одеса, 13-та станція Великого Фонтану (район пляжу «Курортний»).  

Третьою особою в справі, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на стороні відповідача, є товариство з обмеженою відповідальністю «Каліпсо-2007», а третьою особою, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на стороні позивача - Одеська міська рада.

Йдеться про проєкт, що передбачає будівництво 189 апартаментів, 14 офісних приміщень на перших поверхах і підземний паркінг. Кількість місць у паркінгу не оголошується. Загальна площа приміщень - 9 тис. 532 квадратних метри. У плануваннях поверхів вказані різні варіанти квартир (апартаментів) - від однієї до трьох кімнат.

Висота будинку складе дев'ять поверхів, тобто - не менше 30 метрів.

Нагадаємо, у квітні цього року Одеський окружний адміністративний суд заборонив будівництво апартаментів «La Mer» на 13-й станції Великого Фонтану

У грудні 2019 року будівельна компанія «Інтергал-Буд» звернулася до Окружного адміністративного суду міста Києва з позовом до Державної архітектурно-будівельної інспекції України про визнання протиправним рішення про анулювання дозволу на будівництво комплексу апартаментів «La Mer» в Одесі. Таке рішення ДАБИ прийняла в жовтні того ж року. 

У листопаді 2019 року у місті будівництва навіть сталися два зсуви ґрунту

У липні депутат Лілія Леонідова заявила, що особливе обурення в одеситів викликає саме будівництво готелю на 13-й станції Великого Фонтану, і запропонувала заморозити всі будівництва на узбережжі.

Поділитися