02 березня 2020 р. 19:24

Суд призначив дату розгляду позову прокуратури з приводу яхт-клубу

Суд призначив дату розгляду позову прокуратури з приводу яхт-клубу

Господарський суд Одеської області призначив розгляд позову місцевої прокуратури №3 до Одеської міської ради та товариства з обмеженою відповідальністю «Варда Плюс» на 23 березня.

Про це повідомила пресслужба суду. 

Прокуратура наполягає на визнанні незаконними рішень, визнанні недійсним договору оренди землі, наголошує на зобов’язанні повернути місту земельну ділянку площею понад 6,5 га в місті Одесі на Французькому бульварі.

В обґрунтування позовних вимог прокуратура зазначає про винесення Одеською міською радою з порушенням норм чинного законодавства рішень щодо надання ТОВ «Варда Плюс» дозволу на розроблення проєкту землеустрою для відведення земельної ділянки для експлуатації та обслуговування нежитлових будівель яхт-клубу з рятувальною станцією та про затвердження проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею понад 6,5 га в місті Одесі на Французькому бульварі та надання її в оренду ТОВ «Варда Плюс» на 10 років для експлуатації та обслуговування нежитлових будівель яхт-клубу з рятувальною станцією.

У середу, 19 лютого, Одеський окружний адміністративний суд відмовився знімати заборону з будівництва на території яхт-клубу.

Суд заарештував земельну ділянку за адресою Французький бульвар, 1/5, де анонсували будівництво яхт-клубу.

У березні 2019 року Одеська міська рада затвердила проєкт землеустрою щодо відведення земельної ділянки в районі Аркадії площею майже 0,7 га і надала його в оренду підприємству, а на початку вересня одеське управління ДАБК дозволило своїм рішенням фірмі розпочати будівельні роботи.

У листопаді активісти низки організацій прийшли до місця будівництва і знесли там паркан.

 

Поділитися