08 жовтня 2020 р. 22:24

Суд повернув державі пансіонат «Борей» вартістю понад 11 мільйонів

Суд повернув державі пансіонат «Борей» вартістю понад 11 мільйонів

Рішенням Київського районного суду Одеси задоволено позов Одеської місцевої прокуратури №1 та витребувано з незаконного володіння пансіонат «Борей» по проспекту Свободи в Одесі площею 660 квадратних метрів вартістю понад 11 мільйонів гривень, який є державною власністю.

Про це повідомили у пресслужбі прокуратури Одеської області. 

Прокуратурою встановлено, що громадянин, незаконно набув право власності на зазначене майно, підробивши технічну документацію на нежитлові приміщення пансіонату та присвоївши нову адресу. А згодом поділив майно на дві частини та продав цю нерухомість, яку в подальшому декілька разів перепридбали інші на підставі незаконних договорів.

Суд погодився з доводами прокурора про незаконне заволодіння державним майном та задовольнив позовні вимоги прокуратури в повному обсязі, що полягали у повернені нерухомості Національній академії наук України. 

Нагадаємо, прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури прийнято рішення про завершення досудового розслідування, яке здійснювали детективи Національного антикорупційного бюро, у справі стосовно посадовців Одеської міської ради та засновника приватної компанії, задіяних у злочинній схемі завдання понад 130 мільйонів гривень шкоди територіальній громаді Одеси під час здійснення викупу будівель і споруд ТОВ Авіакомпанія «Одеса» з метою суспільної необхідності для розширення кладовища «Західне».

Приморський районний суд задовольнив позов Одеської місцевої прокуратури №3 про скасування державної реєстрації та звільнення незаконно захопленої земельної ділянки під розміщення автомобільної стоянки по вулиці Маршала Говорова в Одесі.

Господарський суд Одеської області задовольнив позовні вимоги Одеської місцевої прокуратури №4, що стосуються земель рекреаційної зони «Гідропарк «Лузанівка»».

Нагадаємо також, що прокуратура планує подати позови до суду з вимогою розривання договорів оренди, штучних ділянок пляжів в Аркадії. 

В квітні цього року Господарський суд Одеської області та Одеський апеляційний господарський суд задовольнили позови прокуратури і зобов’язали двох підприємців звільнити територію підпірної стінки у районі 13-ї станції Великого Фонтану, яка використовувалась як майданчик літнього кафе, площею 30 квадратних метрів, а також частину пірсу на 10-й станції площею 300 квадратних метрів.

Раніше Одеський окружний адміністративний суд задовольнив позов активіста Олега Михайлика до Управління державного архітектурно-будівельного контролю Одеської міської ради та заборонив товариству з обмеженою відповідальністю «Пансіонат Золотий Берег» та будь-яким іншим особам будувати на земельній ділянці в Аркадії.  

А ще раніше Одеський окружний адміністративний суд відкрив провадження за позовом до Департаменту архітектури та містобудування Одеської міської ради про визнання протиправними та скасування містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки, що розташована на 13-й станції Великого Фонтану.

Поділитися