23 листопада 2020 р. 22:14

Суд подовжив строк дії обов’язків одному з підозрюваних у справі одеського "короля контрабанди"

Суд подовжив строк дії обов’язків одному з підозрюваних у справі одеського "короля контрабанди"

Вищий антикорупційний суд продовжив строк дії обов’язків, покладених на партнера одеського бізнесмена у справі щодо розмитнення імпортованих в Україну товарів за заниженими цінами.

Про це УНН повідомляє з посиланням на пресслужбу суду.

"Сьогодні, 23 листопада, слідчий суддя Вищого антикорупційного суду задовольнив клопотання прокурора САП та продовжив строк дії обов’язків, покладених на партнера одеського бізнесмена. Строк дії ухвали – до 23 січня 2021 року включно", - сказано у повідомленні.

Зазначається, що підозрюваний зобов’язаний: не відлучатися з території України без дозволу детектива, прокурора або суду; повідомляти детектива (слідчого), прокурора про зміну свого місця проживання; утримуватися від спілкування зі свідками, експертами та іншими підозрюваними в цьому кримінальному провадженні; здати на зберігання до органу Державної міграційної служби України свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України.

Його дії кваліфіковано за ч. 1 ст. 255, ч. 3 ст. 212, ч. 2 ст. 364 КК України. За версією слідства, підозрюваний причетний до незаконної схеми на митниці, що завдала державі 77,7 млн грн збитків.

Нагадаємо, Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура завершили розслідування справи про створення і очолення злочинної організації, а також організації бізнесменом Вадимом Альперіним, якого в ЗМІ називають "королем одеської контрабанди", зловживань на митниці. 

В червні стало відомо, що обвинувачений в масштабних порушеннях митного законодавства бізнесмен Вадим Альперін після арешту свого елітного автомобіля домігся переоформлення його на приватну фірму, яку сам же і контролює.

В травні суддя Вищого антикорупційного суду вирішив пом'якшати запобіжні заходи для одеського бізнесмена Вадима Альперіна.

В квітні за Вадима Альперіна внесли 41,6 мільйона гривень у якості застави.

Поділитися