16 листопада 2020 р. 10:39

Старий тимчасовий керівник ОПЗ не збирається залишати крісло

Старий тимчасовий керівник ОПЗ не збирається залишати крісло

Микола Синиця, який до 11 листопада тимчасово обіймав посаду голови правління акціонерного товариства «Одеський припортовий завод», повідомив, що за рішенням Овідіопольського районного суду, Фонд держмайна не має права змінювати його на іншу людину.

Таку заяву він оприлюднив на своїй сторінці у Facebook.

«Перебуваючи вже два тижні на самоізоляції через коронавірус, я з великим подивом дізнався зі ЗМІ, що Фонд державного майна України призначив виконуючим обов'язки голови правління АТ «Одеський припортовий завод» замість мене іншу людину», - заначив він. 

У Фонді державного майна пояснив зміну голови правління тим, що проведений позаплановий внутрішній аудит ОПЗ за січень-вересень 2020 року під назвою «Оцінка ефективності  діяльності ОПЗ» під час складання, затвердження та контролю виконання фінансового плану за окремими показниками» продемонстрував ряд недоліків, якими супроводжувалася діяльність екс-керівництва заводу. Зокрема, колишній менеджмент ОПЗ не провів реструктуризацію заборгованостей заводу та конкурс з відбору постачальника давальницької сировини, здійснював недостатньо ефективне управління непрофільними активами заводу, а також запропонував нереалістичний проєкт фінансового плану на 2021 рік. 

Сам Микола Синиця переконує, що ані він особисто, ані посадові особи ОПЗ не бачили результату цього аудиту. Більше того, сам аудит, за його словами, проводився всупереч всім нормам та діючим законодавчим актам України. А аудитори були присутні на підприємстві лише один день, за який навряд чи могли ознайомитись з документами загальним обсягом понад 1тисяча аркушів.

«У будь-якої адекватної людини результати такої "перевірки" викличуть великі сумніви: а чи не були "необхідні" результати написані заздалегідь?

Сумніви виникли й в Овідіопольського районного суду Одеської області, до якого я вимушений був звернутися через такі обставини. Дослідивши ситуацію, суд виніс ухвалу, якою заборонив змінювати керівництво АТ "Одеський припортовий завод". Таким чином станом на сьогодні я залишаюся в.о. голови правління – директора АТ "ОПЗ"», - наполягає він.

Нагадаємо, 11 листопада Кабінет міністрів України затвердив запропоновану Фондом державного майна кандидатуру Миколи Парсентьєва в якості голови правління АТ «Одеський припортовий завод». 

Він змінив на посаді Миколу Синицю.

Микола Синиця, був призначений на посаду розпорядженням Кабінету Міністрів 24 січня.

Поділитися