24 вересня 2020 р. 16:21

Служба автодоріг презентувала два варіанти транспортної розв’язки на в'їзді в Одесу

Служба автодоріг презентувала два варіанти транспортної розв’язки на в'їзді в Одесу

Служба автомобільних доріг в Одеській області презентувала 2 варіанти транспортної розв’язки «Два стовпи» на автомобільній дорозі М-28 Одеса – Южне (обхід м. Одеси).

Як зазначили в пресслужбі САД, відбулася робоча нарада з керівництвом облдержадміністрації, міської ради та представниками Авангардської та Хлібодарської об'єднанних територіальних громад щодо обрання остаточного варіанту будівництва транспортної розв’язки.

Проєктною організацією було розроблено 10 варіантів будівництва розв’язки. Найбільш зручними для учасників дорожнього руху та економічно вигідними при будівництві два варіанти: №7.а та №3. На нараді перевагу отримав варіант №3. Але наразі першочергово потрібно вирішити питання землевідведення та прохождення газопроводу, який потрапляє в зону будівництва транспортної розв’язки. 

Існуюча транспортна розв’язка, яка сполучає автомобільні дороги державного значення М-15 Одеса-Рені (на м. Бухарест), М-16 Одеса-Кучурган (на м. Кишинів) та М-28 Одеса – Южне (Обхід м. Одеси) у зв’язку зі зростанням інтенсивності руху, значним збільшенням великовантажного автотранспорту та низькою пропускною спроможністю не відповідає сучасним вимогам.

Нагадаємо, Служба автомобільних доріг в Одеській області оголосила тендер для обрання підрядника, якому заплатять за капітальний ремонт автомобільної дороги загального користування державного значення М-05 Київ – Одеса – міст через Хаджибейський лиман. 

Поділитися