28 липня 2020 р. 16:22

Прокурора Одеської області звільнили з посади

Прокурора Одеської області звільнили з посади

Генеральна прокурорка України Ірина Венедиктова підписала наказ про звільнення з посади прокурора Одеської області Максима Вихора.

Як свідчить наказ генпрокурорки, Максима Вихора звільнили на підставу пункту 9 статті 51 закону Про прокуратуру України 

За цим пунктом вказаної статті передбачається звільнення прокурора через ліквідацію чи реорганізацію органу прокуратури, в якому він обіймає посаду, або в разі скорочення кількості прокурорів органу прокуратури.

Раніше Генпрокуратура оприлюднила підсумки атестації прокурорів за результатами співбесід, які проводились 20 червня. Прокурор Одеської області Максим Вихор і його заступник Роман Гончаров атестацію не пройшли.

Експрокурор Одеської області Максим Вихор подав адміністративний позов до одинадцятої кадрової комісії з атестації прокурорів. Прокурор вимагає визнати рішення комісії протиправним і скасувати його.

Нагадаємо,  30 вересня минулого року тодішній генеральний прокурор України Руслан Рябошапка підписав наказ про призначення прокурора Одеської області замість звільненого Олега Жученко, ним став Максим Вихор - колишній співробітник управління СБУ в Одеській області.

 

 

Поділитися