14 лютого 2020 р. 21:20

Прокуратура зупинила будівництво багатоквартирного будинку на Балківській

Прокуратура зупинила будівництво багатоквартирного будинку на Балківській

Прокурори прокуратури Одеської області, за результатом опрацювання висвітленої у ЗМІ інформації, виявили факт порушення містобудівного законодавства при проведенні робіт з реконструкції житлового будинку у 10 поверхову багатоквартирну будівлю по вулиці Балківській в Одесі.

Про це повідомили у пресслужбі прокуратури.

За даними прокурорів, Управління архітектури та містобудування Одеської міської ради видало містобудівні умови та обмеження для проєктування об’єкту будівництва одному з підприємств Одеси на реконструкцію житлового будинку в багатоквартирний, попри відсутність у забудовника правовстановлюючих документів на земельну ділянку.

Прокуратура домоглася від Управління ДАБК Одеської міської ради скасування дозвільних документів, проте підприємці вирішили оскаржити таке рішення контролюючих органів у суді, оскільки вважають свої дії цілком законними.

Натепер будівництво зупинено до прийняття остаточного рішення у справі. Разом з тим, прокурори з’ясували, що право власності на житловий будинок, який реконструюється, зареєстровано на підставі незаконного рішення державного реєстратора, що призвело до вибуття з комунальної власності територіальної громади земельної ділянки площею понад 600 квадратних метрів.  

Прокуратура звернулася до суду з вимогою скасувати зазначене рішення реєстратора, знести самочинну забудову та привести земельну ділянку до попереднього стану.

Нагадаємо, раніше в прокуратурі повідомили, що управління державного архітектурно-будівельного контролю в Одеській області скасувало дозвіл на будівництво багатоповерхового будинку у Приморському районі Одеси.


  

Поділитися