02 липня 2020 р. 18:22

Прокуратура вимагає скасувати відведення земель рекреаційного призначення у Затоці

Прокуратура вимагає  скасувати відведення земель рекреаційного призначення у Затоці

Прокуратура Одещини звернулася до Одеського окружного адміністративного суду з позовами про визнання протиправними та скасування рішень Затокської селищної ради, якими надано дозволи на розроблення проєктів землеустрою щодо відведення у власність 44 земельних ділянок рекреаційного призначення загальною площею понад 4 гектари.

Про це повідомили у пресслужбі прокуратури Одеської області. 

Правоохоронці з'ясували, що селищна рада приймала ці рішення на підставі незаконного та скасованого детального плану території, вони суперечать вимогам Водного та Земельного кодексів України.

Фактично такими рішеннями орган місцевого самоврядування дозволив громадянам  розміщення дачної забудови в межах пляжної зони.

Крім того, ці рішення передбачають відведення у власність земель для індивідуального дачного будівництва за рахунок території, на якій відповідно до Генерального плану  курортного селища Затока, розташовані водні об`єкти та зелені насадження.

У лютому у посадових осіб Затокської селищної ради провели обшуки у рамках кримінального провадження щодо розтрати бюджетних коштів. Обшуки проводила прокуратура Одещини спільно зі слідчими Білгород-Дністровського відділу поліції за оперативного супроводу працівників УСБУ в Одеській області. Правоохоронці розслідують факт можливої розтрати коштів, виділених на будівництво очисних споруд на території селища.

22 лютого Київський районний суд відсторонив від посади виконуючого обов'язки голови селищної ради Затоки В'ячеслава Бокія, якого підозрюють у розтраті майна, а також у службовій фальсифікації.

12 червня депутати Затокської селищної ради зібралися на сесію і обрали нового секретаря ради замість відстороненого В'ячеслава Бокія.

Поділитися