07 жовтня 2020 р. 22:19

Прокуратура вимагає повернути одеській громаді захоплені парковкою земельні ділянки

Прокуратура вимагає повернути одеській громаді захоплені парковкою земельні ділянки

Приморський районний суд задовольнив позов Одеської місцевої прокуратури №3 про скасування державної реєстрації та звільнення незаконно захопленої земельної ділянки під розміщення автомобільної стоянки по вулиці Маршала Говорова в Одесі.

Про це повідомили у пресслужбі прокуратури Одеської області.

Підставою для державної реєстрації стали документи на машиномісця, які начебто розташовані у житловому будинку, проте прокуратурою встановлено, що машиномісця розташовані не у будинку, а на самозахоплених землях житлової та громадської забудови. Зазначені землі належать територіальній громаді Одеси в особі Одеської міської ради, яка згоди на їх відчуження не надавала.

Загальна площа незаконно захоплених земельних ділянок під розташування 145 машиномісць складає 0,38 га.

Нагадаємо, Господарський суд Одеської області задовольнив позовні вимоги Одеської місцевої прокуратури №4, що стосуються земель рекреаційної зони «Гідропарк «Лузанівка»».

Нагадаємо також, що прокуратура планує подати позови до суду з вимогою розривання договорів оренди, штучних ділянок пляжів в Аркадії. 

В квітні цього року Господарський суд Одеської області та Одеський апеляційний господарський суд задовольнили позови прокуратури і зобов’язали двох підприємців звільнити територію підпірної стінки у районі 13-ї станції Великого Фонтану, яка використовувалась як майданчик літнього кафе, площею 30 квадратних метрів, а також частину пірсу на 10-й станції площею 300 квадратних метрів.

Раніше Одеський окружний адміністративний суд задовольнив позов активіста Олега Михайлика до Управління державного архітектурно-будівельного контролю Одеської міської ради та заборонив товариству з обмеженою відповідальністю «Пансіонат Золотий Берег» та будь-яким іншим особам будувати на земельній ділянці в Аркадії.  

А ще раніше Одеський окружний адміністративний суд відкрив провадження за позовом до Департаменту архітектури та містобудування Одеської міської ради про визнання протиправними та скасування містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки, що розташована на 13-й станції Великого Фонтану.

Поділитися