07 вересня 2020 р. 16:25

Прокуратура вимагатиме розривання договорів з орендарями пляжів в Аркадії

Прокуратура вимагатиме розривання договорів з орендарями пляжів в Аркадії

Прокуратура планує подати позови до суду з вимогою розривання договорів оренди, штучних ділянок пляжів в Аркадії.

Про це повідомили у пресслужбі прокуратури Одеської області. 

Як повідомили у прокуратурі, на території Приморського району здійснюють діяльність на підставі договорів оренди із Департаментом комунальної власності Одеської міської ради на штучні ділянки пляжу 43 суб’єкти підприємницької діяльності, 10 з яких знаходяться в Аркадії.

Прокурори та слідча група із залученням співробітників Департаменту екології та розвитку рекреаційних зон Одеської міської ради та КП «Узбережжя міста Одеси» проінспектували пляжі Аркадії з метою проведення огляду ділянок пляжів, на яких попередньо виявлено порушення їх використання за умовами договорів.

За результатом оглядів вказаних пляжів встановлено низку порушень: відсутність п'ятиметрової зони проходів уздовж моря, відсутність вільної 30 відсоткової безкоштовної зони для громадян.

Крім того, встановлено, що низка пляжів використовується за відсутності документів, що посвідчують придатність до експлуатації пляжів.

Інформацію про виявлені порушення направили до відповідних контролюючих органів для вжиття заходів реагування.
На теперішній час КП «Узбережжя м. Одеси», що на постійній основі здійснює перевірку дотримання суб’єктами господарювання чинних

Правил устаткування та експлуатації пляжів міста Одеси, складено 56 приписів щодо усунення порушень правил та шість адміністративних протоколів.

В подальшому, плануються аналогічні заходи реагування на інших пляжах Приморського району Одеси. Після виявлених порушень прокуратурою області ініційовано вивчення питання законності використання усіх пляжів Одещини.

Нагадаємо, в квітні цього року Господарський суд Одеської області та Одеський апеляційний господарський суд задовольнили позови прокуратури і зобов’язали двох підприємців звільнити територію підпірної стінки у районі 13-ї станції Великого Фонтану, яка використовувалась як майданчик літнього кафе, площею 30 квадратних метрів, а також частину пірсу на 10-й станції площею 300 квадратних метрів.

Раніше Одеський окружний адміністративний суд задовольнив позов активіста Олега Михайлика до Управління державного архітектурно-будівельного контролю Одеської міської ради та заборонив товариству з обмеженою відповідальністю «Пансіонат Золотий Берег»  та будь-яким іншим особам будувати на земельній ділянці в Аркадії.  

А ще раніше Одеський окружний адміністративний суд відкрив провадження за позовом до Департаменту архітектури та містобудування Одеської міської ради про визнання протиправними та скасування містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки, що розташована на 13-й станції Великого Фонтану. 

Поділитися