04 вересня 2020 р. 17:21

Прокуратура відмовилася змусити поліцію знов розслідувати перешкоджання діяльності журналістів мерією

Прокуратура відмовилася змусити поліцію знов розслідувати перешкоджання діяльності журналістів мерією

Одеська місцева прокуратура №3 відмовилася змушувати поліцію повернутися до розгляду заяви головного редактора видання ІзбірКом Валерія Болгана на перешкоджання законній професійній діяльності журналістів з боку працівників "Муніципальної варти".

Як зазначили в прокуратурі, вони не знайшли підстав для задоволення скарги та повернення справи. 

Журналіст звернувся в прокуратуру після того, як слідчій Приморського райвідділку поліції закрив справу за заявою представників ЗМІ, однак навіть не сповістивши про свое рішення самого Валерія Болгана та його адвоката. 

У матеріалах кримінального провадження містяться клопотання про допит свідків по справі, але слідчий проігнорував виклик зазначених свідків, тим самим провів неповне розслідування по справі, не з’ясувавши фактичні обставини кримінального правопорушення. 

Отже, невиконання органом досудового слідства вищезазначених слідчих (розшукових) дій, невжиття всіх необхідних заходів для збирання доказів і забезпечення повного та всебічного досудового розслідування призвело до неповного з’ясування всіх обставин справи, тим самим слідчий дійшов до помилкового висновку про відсутність в діянні особи складу кримінального правопорушення, що призвело до винесення незаконної та необґрунтованої постанови про закриття кримінального провадження. 

Нагадаємо, 13 червня 2017 року позаштатного кореспондента ІзбірКома Юрія Дьяченко насильно винесли з приміщення Одеської мерії невідомі.

Наступного дня Одеській міській голова Геннадій Труханов виправдав дії нападників, заявивши, що далеко не всі заходи Одеської міськради можна знімати на відео.  

Між тим того ж дня, 14 червня, поліція розпочала кримінальне провадження за ознаками перешкоджання законній професійній діяльності журналістів через недопуск співробітників ЗМІ в будівлю міської ради під час сесії.

ВІДЕО: ІзбірКом. 

Поділитися