31 січня 2020 р. 11:35

Прокуратура у суді бореться за 735 гектарів землі вартістю понад 350 мільйонів

Прокуратура у суді бореться за 735 гектарів землі  вартістю понад 350 мільйонів

Прокуратура Одеської області скерувала до суду позов про припинення права постійного користування землями сільськогосподарського призначення площею понад 735 га у Роздільнянському районі, з наступним скасуванням державного акта, та визнання права власності на вказані землі за державою.

Про це повідомили у пресслужбі прокуратури. 

З 1995 року ця земля перебувала у користуванні колективного сільгосппідприємства, яке з часом реорганізувалось у товариство з обмеженою відповідальністю та зрештою припинило свою діяльність, втративши підстави для її використання.

Через неврегульоване питання щодо розпорядження такими землями, сільський голова одного з населених пунктів, без відповідної реєстрації, передав частину земель у користування фізичним особам.

Без скасування держакту на право постійного користування вказаною землею, виданого зазначеному підприємству, держава в особі Держгеокадастру в Одеській області не в змозі забезпечити відповідну охорону земель та здійснювати повноваження щодо їх передачі у власність або користування іншим суб’єктам з метою наповнення місцевого бюджету.

Нагадаємо, Головне управління Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру в Одеській області (Госгеокадастр) оголосило тендер для вибору компанії, яка проведе інвентаризацію земель в регіоні. 


 

Поділитися