04 вересня 2020 р. 11:22

Прокуратура судиться за 200 гектарів землі у Кодимському районі

Прокуратура судиться за 200 гектарів землі у Кодимському районі

Котовська місцева прокуратура звернулась до Господарського суду з позовом про звільнення самовільно зайнятих земельних ділянок сільськогосподарського призначення загальною площею понад 200 га вартістю майже 6 мільйонів гривень.

Про це повідомили у пресслужбі прокуратури. 

Позовні вимоги мотивовано тим, що тривалий час ці землі використовувались підприємством без оформлених належним чином правовстановлюючих документів на землекористування.

Рішення щодо передачі вищезазначених ділянок у власність чи користування будь-яким фізичним чи юридичним особам, органами виконавчої влади чи місцевого самоврядування не приймалися.

Нагадаємо, Одеська місцева прокуратура № 3 звернулась до Приморського районного суду з позовом про витребування з незаконного володіння громадянина земельної ділянки площею 0,1 га, розташованої в історичному ареалі «Французький бульвар» Одеси.

В січні цього року прокуратура повідомила, що суд ухвалив рішення про задоволення її позовних вимог, що стосуються земельних ділянок на Французькому бульварі. Позовні вимоги прокуратури полягали у витребуванні двох ділянок з незаконного володіння громадянки. Вартість цієї землі складає близько 22 млн грн. Йшлося про землю санаторію Чувиріна.

Нагадаємо також, що суд наклав арешт на майно «Дитячого спеціалізованого клінічного санаторію «Хаджибей», який належить Міністерству охорони здоров`я вартістю 50 мільйонів гривень.

Поділитися