16 грудня 2020 р. 17:23

Прокуратура Одещини відсудила водосховище на річці Ягорлик площею майже 138 гектарів

Прокуратура Одещини відсудила водосховище на річці Ягорлик площею майже 138 гектарів

Господарський суд погодився з доводами Котовської місцевої прокуратури про незаконність передачі водного об’єкту  загальнодержавного значення в користування громадської організації рибалок-любителів.

Як повідомили у пресслужбі прокуратури Одеської області, суд визнав недійсним і укладений Косівською сільською радою договір оренди водосховища, оскільки право розпорядження цим об’єктом належить Одеській обласній державній адміністрації.

Йдеться про землю водного фонду площею майже 138 га та вартістю понад 3 млн гривень.

Договір був укладений без правовстановлюючих документів на земельну ділянку та за відсутності нормативно-грошової оцінки землі.

Позовні вимоги прокуратури полягали у визнанні незаконними та скасуванні рішень ради, визнанні недійсним договору оренди, а також поверненні суб’єктом господарювання зазначеної земельної ділянки державі.

Наразі рішення суду виконано у повному обсязі та відповідно до акту приймання-передачі Косівське водосховище реально повернуто у власність держави.

Нагадаємо, рішенням суду задоволено позовні вимоги Комінтернівської місцевої прокуратури про розірвання договору оренди землі та повернення державі земельної ділянки сільськогосподарського призначення площею 33,4 га, що розташована в межах території Степанівської селищної ради. 

Котовська місцева прокуратура звернулась до Господарського суду з позовом про звільнення самовільно зайнятих земельних ділянок сільськогосподарського призначення загальною площею понад 200 га вартістю майже 6 мільйонів гривень.

Одеська місцева прокуратура № 3 звернулась до Приморського районного суду з позовом про витребування з незаконного володіння громадянина земельної ділянки площею 0,1 га, розташованої в історичному ареалі «Французький бульвар» Одеси.

Поділитися