23 грудня 2020 р. 17:21

Прокуратура через суд розірвала угоду про використання землі між навчальним закладом і фермерами

Прокуратура через суд розірвала угоду про використання землі між навчальним закладом і фермерами

Суд задовольнив позовні вимоги Комінтернівської місцевої прокуратури щодо визнання недійсним договору про спільне використання та повернення земельної ділянки навчальному закладу у Миколаївському районі.

Про це повідомили у пресслужбі прокуратури Одеської області.

Встановлено, що навчально-виховний комплекс, маючи в постійному користуванні земельну ділянку сільськогосподарського призначення площею 40 га для ведення підсобного господарства, уклав договір про спільну діяльність з фермерським господарством.

Прокуратура довела у суді, що зазначений договір є удаваним правочином і містить всі ознаки договору оренди землі та не передбачає будь-якої спільної діяльності з боку навчального закладу, окрім отримання орендної плати.

Господарський суд погодився з доводами прокуратури про те, що освітній заклад не мав повноважень приймати рішення щодо розпорядження землею, яка знаходиться у державній власності та перебуває лише в користуванні навчально-виховного комплексу.

Нагадаємо, прокурори Одеської місцевої прокуратури № 3 повідомили про підозру керівнику підприємства у самовільному зайнятті земельної ділянки площею понад 100 гектарів на території однієї із сільських рад Ширяївського району Одеської області.

Південно-західний апеляційний господарський суд відмовив у задоволенні скарги Громадської організації «Всеукраїнське об`єднання "Автомайдан"» на рішення Господарського суду Одеської області.

Одеський окружний адміністративний суд задовольнив 49 позовів Білгород-Дністровської місцевої прокуратури щодо визнання незаконними рішень Затоківської селищної ради про передачу земель рекреаційного призначення загальною площею майже п'ять гектарів у власність осіб під індивідуальне дачне будівництво.

Господарський суд погодився з доводами Котовської місцевої прокуратури про незаконність передачі водного об’єкту  загальнодержавного значення в користування громадської організації рибалок-любителів. 

Поділитися