23 листопада 2020 р. 08:52

Поліція розпочала кримінальне провадження через акцію проти карантину вихідного дня

Поліція розпочала кримінальне провадження через акцію проти карантину вихідного дня

Поліцейські розпочали кримінальне провадження за фактом блокування транспортних комунікацій, через акцію підприємців ринку «Сьомий кілометр» 22 листопада. 

Правоохоронці зазначають, що підставою для провадження стало перешкоджання громадянами руху автотранспорту, що порушило його нормальну роботу на Овідіопольській дорозі.

«Відомості за вказаним фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст.279 (блокування транспортних комунікацій) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до трьох років обмеження волі», - зазначили в поліції. 

Між тим підприємці провели на трасі усю ніч і 23 листопада мають намір влаштувати акцію протесту біля будівлі Одеської обласної адміністрації. Однак вранці 23 листопада перекриття припинили.

Нагадаємо, 22 листопада в Одесі на ринку «Сьомий кілометр» підприємці влаштували бунт проти карантину вихідного дня в Україні. Бізнесмени на знак протесту перекрили дорогу та погрожують оголосити голодування. 

Раніше підприємці Київського ринку Одеси 14 листопада влаштували акцію протесту через карантин вихідного дня та перекрили вулицю Грушко у мікрорайоні Таїрово. 

Нагадаємо, впродовж вихідних контролювати дотримання громадянами карантинних вимог на Одещині буде майже 200 мобільних груп правоохоронців.

Народні депутати України не підтримали проєкт постанови, яким пропонувалося внести зміни до карантину вихідного дня, який запровадив уряд минулого тижня для боротьби з епідемією. 

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов отримав позитивний тест на COVID-19 і знаходиться на самоізоляції вдома. Очільник МОЗ продовжує працювати дистанційно, зокрема проводити щоденні брифінги.

Поділитися