03 квітня 2020 р. 11:30

Підприємці та водії маршруток: одеські поліцейські склали понад 200 адмінпротоколів проти порушників карантину

Підприємці та водії маршруток: одеські поліцейські склали понад 200 адмінпротоколів проти порушників карантину

Поліцейські склали в Одеській області понад 200 адміністративних протоколів проти порушників карантинних обмежень, що накладені на торговельні та інші заклади, а також на перевізників.

Про це повідомили у пресслужбі Головного управління поліції в Одеській області. 

Як розповів заступник начальника ГУНП в Одеській області Сергій Махотін, протоколи, наприклад,  були складені на кількох водіїв маршрутних автобусів, які, порушивши карантинні обмеження, перевозили більше десяти пасажирів.

«Попереду – Великодні свята, які передбачають великі скупчення людей у культових спорудах. Тому зараз поліція спільно з представниками церкви та органами місцевої влади розробляє алгоритм участі громадян у релігійних заходах дистанційно, за допомогою засобів телекомунікації. Після того, як цей алгоритм буде відпрацьований, про нього, а також про порядок та місця проведення богослужінь ми повідомимо додатково. Хочу ще раз наголосити: усі обмеження, які наразі діють не тільки на території регіону, а й по всій країні, мають на меті тільки одне – убезпечити людей від захворювання. Тому прошу усіх, особливо звертаюся до людей старшого віку, з розумінням та відповідальністю поставитися до вимог карантину, зокрема, обмежень, що стосуються участі у масових заходах та дистанціювання. Бережіть себе та не наражайте на небезпеку інших», - заявив він.

Нагадаємо, Арцизький районний суд Одеської області наклав адміністративний штраф у розмірі 17 тисяч гривень на місцевого підприємця через порушення обмежень карантина

Раніше недотримання обмежувальних заходів підприємством на вулиці Балківській зафіксували співробітники Хаджибеївського відділення поліції. Адміністратора лазні оштрафували. 

18 березня поліцейські прибули за викликом в один з місцевих барів Подольська Одеської області і з'ясували, що, незважаючи на заборону, заклад працює і приймає відвідувачів. Власника закладу оштрафували.

Нагадаємо також, що 17 березня, вступили в силу нові обмеження, які 16 березня під час засідання прийняв Кабінет міністрів України.

А 25 березня Кабінет міністрів України проголосував за введення в країні режиму надзвичайного стану на 30 днів на всій території України.

Детальніше про ситуацію з карантином та коронавірусом у регіоні у нашій стрічці.

Також слідкуйте за перебігом подій щодо коронавірусуу нашій хроніці, яка постійно оновлюється.

Поділитися