17 березня 2020 р. 10:59

Підозри не підтвердилися: в Одеській області розгортають госпітальну базу для ізоляції потенційних хворих

Підозри не підтвердилися: в Одеській області розгортають госпітальну базу для ізоляції потенційних хворих

Випадків захворювання коронавірусом COVID-19 в Одеській області не зареєстровано, а два випадки підозри на нього, у госпіталізованих в інфекційні стаціонари Ізмаїла та Одеси, не підтверджені.

Про це повідомили у Департаменті охорони здоров’я Одеської обласної державної адміністрації.

Для госпіталізації та ізоляції осіб з ознаками захворювання планується поетапне розгортання госпітальної бази на території області.
На першому етапі визначені три головні госпітальні бази для надання допомоги пацієнтам, у випадках підозри на захворювання COVID-19 зі специфічними боксованими відділеннями загальною кількістю 109 ліжко-місць.

При зростанні кількості хворих буде вжито заходів для максимального збільшення кількості інфекційних ліжок до 910.

В усіх лікувально-профілактичних закладах області розроблений оперативний план перепрофілювання ліжок та розгортання протягом доби додаткових ліжко-місць.

Верховна Рада України з ранку проголосувала за внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавирусной хвороби (COVID-19).

Нагадаємо, зафіксований випадок підозри на коронавірус у мешканки Саратського району офіційно не підтверджений: 16 березня, стали відомі результати аналізів вірусологічної референс-лабораторії Центру громадського здоров'я України.

Нагадаємо також, що 17 березня, відповідно до звернення президента України та враховуючи рішення (Протокол № 3 від 16.03.2020) міської комісії з питань зниження ризику інфікування та попередження розповсюдження гострої респіраторної інфекції, спричиненої коронавірусом COVID-19, в м. Одесі починає діяти обмеження стосовно роботи громадського транспорту.

Вночі, 15 березня, міський голова Одеси Геннадій Труханов підписав розпоряження про обмеження щодо роботи різних об'єктів в Одесі. А вчора ввечері президент України Володимир Зеленський звернувся до українців щодо ситуації з коронавірусом та заявив, що готується звернутися до Кабміну з проханням про певні зміни. Зокрема, у промові глави держави йшлося про обмеження кількості пасажирів у громадському транспорті.

Крім Одеси обмеження ввели ще в декількох містах регіону, зокрема, Теплодарі, Ізмаїлі, Кілії та Чорноморську.

Детальніше про ситуацію з карантином та коронавірусом у регіоні у нашій стрічці.

Поділитися