29 березня 2020 р. 15:18

Під час карантину замість проєктованого дитячого майданчика у «Літньому театрі» збудували павільйони

Під час карантину замість проєктованого дитячого майданчика у «Літньому театрі» збудували павільйони

Нові павільйони звели орендарі на території «Літнього театру» в одеському Міському саду, користуючись карантином. 

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив засновник Асоціації архітекторів Одеси Микола Чепєлев

«Незважаючи на карантин, триває благоустрій «Літнього театру» Міського саду. Турботливі орендарі розуміють, що епідемії закінчуються, а дитячі майданчики потрібні завжди. Але вони не зупиняються на банальних рішеннях і пропонують вид ігор не тільки для дітей, а й для батьків - гри в товарно-грошові відносини. Тому замість одного банального дитячого майданчика тут буде, схоже, чотири. Захищених від негоди дахом і стінами. Захищених від «куплених псевдоактівістов» дахом міських управлінь і стінами пофігізму жителів міста. Знімаю капелюха, беру свої критичні слова на адресу орендарів назад», - написал він. 

ФОТО: Микола Чепєлев

Нагадаємо, у лютому представник спільного підприємства «Солінг» подав клопотання про відвід суддів, що розглядали спір про статус «Літнього театру» в одеському Міському саду. Позивачем виступає спільне підприємство «Солінг», відповідачами - департамент культури Одеської ОДА та Консультативна рада з питань охорони об'єктів культурної спадщини.

П'ятий апеляційний адміністративний суд, розглянувши 28 січня по суті позов управління культури Одеської обласної держадміністрації до СП «Солінг» з приводу визнання статусу об'єкта пам'ятника садово-паркового мистецтва території «Літнього театру» в одеському Міському саду, призначив дебати на лютий.

У жовтні минулого року П'ятий апеляційний адміністративний суд постановив скасувати рішення виконкому, яким затверджено план благоустрою «Літнього театру» в одеському Міському саду, який запропонував продюсер Дмитро Шпинарьов.

Одеський окружний адміністративний суд приступив до розгляду позову волонтерів до компанії, що займається роботами в «Літньому театрі» на території Міського саду 10 травня 2019 року.

Скандал навколо «Літнього театру» розгорівся після того, як у вересні 2016 року під час десятої сесії Одеської міськради депутати схвалили проєкт рішення щодо надання згоди на землевідведення ділянки на території колишнього «Літнього театру» в Міському саду.

У червні 2017 року компанія отримала декларацію на проведення робіт з будівництва «адміністративної будівлі з торговими приміщеннями та інфраструктурою для відпочинку». У розпорядженні одеських активістів з'явився документ, згідно з яким в «Літньому театрі» збиралися зрубати 109 дерев. Намір забудувати цю територію викликав обурення у одеситів - в суботу, 18 листопада, вони вийшли на масовий мітинг проти забудови «Літнього театру».

Окрім того, група волонтерів «Літнього театру» 9 січня 2019 року представила своє бачення організації майданчика, що сильно відрізняється від представленого раніше Дмитром Шпинарьовим. Концепцію розробляли, виходячи з проведеного раніше дослідження, яке показало, що 88% одеситів впевнені в згубності для Міського саду будівництва на місці «Літнього театру» торгового центру, 73% вважають майданчик частиною Міського саду та 55% впевнені, що там повинні проходити концерти і виступи. Цікаво, що 56% опитаних заявили про готовність вкладати власні кошти в ремонт і утримання «Літнього театру».

Поділитися