21 серпня 2020 р. 21:13

Пенсійний фонд заборгував внутрішньо переміщеним особам в Одеській області 45 мільйонів

Пенсійний фонд заборгував внутрішньо переміщеним особам в Одеській області 45 мільйонів

Заборгованість з виплати пенсій для 2,9 тисяч осіб, які проживають на контрольованій Україною території в Одеській  області та обліковуються, як внутрішньо переміщені особи становить 45 мільйонів 44,6 тисяч гривень.

Про це повідомили у пресслужбі Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини. 

Працівники Департаменту моніторингу рівних прав і свобод Секретаріату Уповноваженого ВРУ з прав людини провели дистанційні моніторингові візити до Головного управління Пенсійного фонду України у Львівській, Харківській, Одеській областях та в Києві.

Під час моніторингових візитів встановлено системні порушення права ВПО на отримання пенсійних виплат за минулий період.

Заборгованість з виплати пенсій для 400 осіб, які проживають на контрольованій Україною території в Львівській області та обліковуються, як ВПО становить 8 млн 821,3 тис. грн.  

В Харківській області заборгованість з виплати пенсій для 23,2 тис. осіб, які проживають на контрольованій Україною території та обліковуються, як ВПО становить 721 млн 863 тис. грн.

В Києві заборгованість з виплати пенсій для 12,9 тис. осіб, які проживають на контрольованій Україною території та обліковуються, як ВПО становить 262 млн 471,1 тис. грн.       

Нагадаємо, раніше регіональний представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Одеській області Яна Кузьміна та регіональний координатор взаємодії з громадськістю Уповноваженого в Одеській області Людмила Ямщикова здійснили моніторинговий візит до приватного реабілітаційного центру «Крок до життя» з метою моніторингу дотримання прав мешканців та забезпечення заходів із запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

Поділитися