25 квітня 2020 р. 11:49

Окружний адмінсуд Києва розглядає позов Центру громадського правосуддя про закриття урядом КП на в'їзді до Криму

Окружний адмінсуд Києва розглядає позов Центру громадського правосуддя про закриття урядом КП на в'їзді до Криму

Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження у справі про оскарження розпорядження Кабінету міністрів України від 14 березня 2020 року №291-р. «Про тимчасове припинення роботи контрольних пунктів в’їзду на тимчасово окуповану територію Автономної Республіки Крим і м. Севастополя та виїзду з неї, спрямоване на запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».

Про це повідомили у пресслужбі суду. 

Позивачем виступила правова радниця Громадського центру правосуддя в місті Татарбунари Одеської області, адвокатка та кримчанка Юлія Лісова. Ще 19 березня вона подала позов щодо скасування рішення Кабінету міністрів України про тимчасове припинення роботи контрольних пунктів в’їзду та виїзду на тимчасово окуповану територію Криму у зв’язку з поширенням коронавірусу.

На думку позивача, оскаржуване розпорядження порушує права громадян, які мають реєстрацію місця проживання на тимчасово окупованій території України, є незаконним та не відповідає правовому акту вищої юридичної сили.

Суд ухвалив розглядати справу за правилами загального позовного провадження та призначив підготовче судове засідання на 2 червня 2020 року.

 

Поділитися