07 серпня 2020 р. 18:01

Одесу пов'яжуть з Херсоном та Миколаєвом одним маршрутом

Одесу пов'яжуть з Херсоном та Миколаєвом одним маршрутом

В Україні може з’явитися туристичний маршрут Одеса-Миколаїв-Херсон. Про це було оголошено на першій туристичній конференціїї «Туризм-2020: криза чи досвід?», яка відбулась в Одесі.

Про це повідомляє пресс-служба Миколаївської міської ради.

В рамках конференції були представлені кращі світові практики в сфері туризму під час коронавірусу COVID-19. Своїм досвідом ділились представники Італії, Іспанії, Німеччини та Польщі.  Представниками Європейського банку реконструкції та розвитку була презентована Оновлена Дорожня карта конкурентоспроможного розвитку сфери туризму в Україні в умовах пандемії COVID-19 та її наслідків для українського туризму.

Під час заходу було досягнуто домовленостей щодо створення туристичного маршруту Одеса-Миколаїв-Херсон в рамках проєкту «Мандруй Україною: комбіновані тури країною», де кожне місто має показати свої унікальні туристичні локацii.

Також було повідомлено про впровадження грантових проєктів з метою подолання негативних наслідків  в індустрії туризму, спричинених COVID – 19 . Так, наприклад,  30 липня 2020 року стартував прийом заявок на участь в новій грантовій програмі для туристичного бізнесу вiд Українського культурного фонду. Загальний бюджет програми становить 540 млн. грн, з них 100 млн. грн виділено на культурно-пiзнавальний (внутрiшнiй) туризм. Заявниками можуть виступати тільки суб'єкти туристичної діяльності (туроператори та готелi).

Нагадаємо, Білгород-Дністровську фортецю затвердили на подачу до списку спадщини ЮНЕСКО.

Також ми писали, що у 2017 році в мерії розробили комплексну схему благоустрою у межах Деволанівського та Польського узвозів. Схемою передбачався капітальний ремонт будівель, відновлення зеленої зони, встановлення вуличного освітлення та меблів. По закінченню ремонту планувалося прокласти узвозами туристичний маршрут, це навіть було узгоджено з департаментом туризму, проте плани так і залишилися планами.

 

Поділитися