15 серпня 2020 р. 18:30

Одеського моряка нагородили за мужність міжнародною відзнакою

Одеського моряка нагородили за мужність міжнародною відзнакою

14 серпня 2020 року український моряк Михайло Миронюк був відзначений подякою Міжнародної морської організації (IMO) за рішучість і лідерські якості, проявлені ним під час піратського нападу на судно ANUKET AMBER. Про це повідомляє Професійна спілка робітників морського транспорту України.

Танкер ANUKET AMBER, який працював в Західній Африці, захопили пірати, внаслідок чого частина екіпажу була викрадена, включаючи трьох старших офіцерів – капітана, старшого помічника та старшого механіка. На борту судна залишилися лише два офіцери – Михайло Миронюк, який вперше пішов в рейс на посаді другого помічника капітана, і другий механік. Наш співвітчизник самостійно вів судно дві доби, зокрема, відремонтував пошкоджене піратами радіообладнання, встановив зв’язок з місцевою владою та домовився з французьким військовим фрегатом про супровід судна до безпечного місця.

Церемонія нагородження мала відбутися в рамках Асамблеї IMO в листопаді 2019 року, але з певних причин її перенесли, а в 2020 році свої корективи вніс COVID-19. Наразі Михайло отримав заслужену нагороду з рук Морського амбасадора доброї волі IMO в Україні, Першого заступника Голови Професійної спілки робітників морського транспорту України Олега Григорюка.

У лютому 2019 року наш моряк був відзначений подякою Державного секретаря Міністерства закордонних справ України та, за подання ПРМТУ і підтримки МЗС, номінований на нагороду IMO «За відвагу на морі». Варто зазначити, що Михайло Миронюк став першим з українців, удостоєним такої відзнаки за 13 років її існування.

Раніше ми писали, що другий помічник капітана судна ANUKET AMBER одесит Михайло Миронюк, отримає лист подяки Міжнародної морської організації за лідерство і рішучість, проявлені після захоплення судна і викрадення піратами капітана і старшого помічника капітана.

Поділитися