08 березня 2020 р. 09:58

Одеський в трійці: аналітики та журналісти порахували, кого з голів ОДА часто критикують у ЗМІ

Одеський в трійці: аналітики та журналісти порахували, кого з голів ОДА часто критикують у ЗМІ

Експерти Міжнародного центру перспективних досліджень (МЦПД) підготували «Рейтинг ініціативності голів ОДА», однією зі складових якого став Індекс медіа-сприйняття ініціатив керівників. 

Дані щодо п'ятірки антилідерів рейтингу опублікувало видання «Апостроф», що є партнером МЦПД в цьому дослідженні. 

«Переможцем» в антирейтингу по «Індексу медіа-сприйняття місцевими ЗМІ» став голова Херсонської ОДА Юрій Гусєв, який отримав мінус 4,4 бала.     

На другому місці (-3,5  балів) голова Миколаївської ОДА Олександр Стадник

Голова Одеської ОДА Максим Куций потрапив на третє місце, йому за цим індексом нарахували мінус 2,8 балів. Аналітики зазначають, що загальна кількість публікацій становить 1 тисячу 678, з яких 65 негативних та 18 позитивних.  

«Негатив в місцевих ЗМІ Одеси найчастіше стосувався звинувачення губернатора у втраті мільйонів бюджетних коштів через «бездіяльності губернатора». До того ж, в кінці року Одеса стала найбільш обговорюваним містом через трагічні події з пожежами в громадських місцях - і тут не обійшлося без згадки Куцого: «з вини голови Одеської ОДА багато соціальних об'єктів регіону залишаються без системи протипожежної безпеки». Затонулий танкер на берегах Одеської області також не пройшов повз місцеві ЗМІ, які критикували ОДА за те, що там «не знають», коли з пляжів приберуть цей танкер. І, наостанок, чиновників ОДА звинувачують у привласненні 1,6 млн бюджетних коштів, задаючи питання «де гроші?»», - йдеться в публікації.  

Четверте місце зайняв голова Тернопільської ОДА Ігор Сопел, а п'яте очільник Дніпропетровської — Олександр Бондаренко. 

ІНФОГРАФІКА: «Апостроф» 

Довідка: МЦПД було засновано у 1994 за ініціативи Інституту відкритого суспільства (м. Прага). На той час, МЦПД був першим незалежним аналітичним центром України. Його місія полягала в аналізі економічної політики та підготовці довгострокових прогнозів для Уряду та Президента України.

Поділитися