27 грудня 2020 р. 15:56

Одеський суд закрив більше 20 справ про порушення карантину

Одеський суд закрив більше 20 справ про порушення карантину

Приморський суд міста Одеса впродовж трьох тижнів закрив за відсутністю складу злочину більш ніж 20 справ про порушення карантинних обмежень та карантину вихідного дня. 

Як йдеться в постановах суду, здебільшого в справах йшлося про роботу закладів громадського харчування, та перебування на робочому чи в громадському місті без маски. 

Усі порушення біли скоєні восени - вересні, жовтні чи листопаді, а також у грудні. 

Наприклад, 12 жовтня у кафе «Хумус»  офіціантка-касирка, перебувала на робочому місці без засобів особистого захисту, 23 жовтня офіціант  кафе-бар «Білий налив» обслуговував клієнтів після півночі, а 14 листопада працював магазин косметики. 

Також кілька подібних справ суд повернув поліції для допрацювання. 

Нагадаємо, Кабінет міністрів дозволив ресторанам та кафе у Новорічну ніч працювати до 7:00, а не до 1:00, як було раніше. 

Кабінет міністрів України погодив законопроєкт, який передбачає адміністративну відповідальність за порушення самоізоляції чи обсервації. 

Президент України Володимир Зеленський підписав закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо соціального захисту населення на період дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID -19)» ухвалений парламентом 2 грудня.

Кабінет міністрів України вирішив запровадити в Україні з 19 грудня по всій території країни нові обмеження

Кабінет міністрів України вирішив запровадити посилені карантинні обмеження з 8 по 24 січня. 

Поділитися