09 жовтня 2020 р. 17:29

Одеській громаді повернули берегозахисну споруду у вигляді підпірної стінки на Ланжероні

Одеській громаді повернули берегозахисну споруду у вигляді підпірної стінки на Ланжероні

Південно-західний апеляційний господарський суд підтримав позицію прокуратури Одещини, скасував рішення суду першої інстанції та ухвалив нове судове рішення, яким задовольнив позов прокуратури про визнання недійсним договору про співробітництво та організацію взаємовідносин між Управлінням інженерного захисту території міста та розвитку узбережжя Одеської міської ради та підприємством.

Про це повідомили в пресслужбі прокуратури.

Цим рішенням суд зобов`язав фірму повернути одеській громаді берегозахисну споруду у вигляді підпірної стінки площею 30 погонних метрів в районі пляжу «Ланжерон». Слід зазначити, що суб’єктом господарювання на підпірній стінці розміщений літній майданчик у вигляді балкону кафе.

Встановлено, що вищезазначений договір є удаваним, оскільки сторони уклали його з метою приховання іншого правочину - договору оренди. Тобто, мова йде про фактичну передачу приватній фірмі об’єкта комунальної власності в оренду без будь-яких на те правових підстав та із порушенням встановлених процедур, зокрема конкурсної процедури передачі в оренду комунального майна.

Крім того, Одеською міською радою рішення про передачу підприємству в користування комунального майна не приймалось, відповідні повноваження щодо укладання таких договорів Управлінню не делегувались. 

Нагадаємо, земельна комісія Одеської міської ради погодила розробку ТОВ «Аваланс» земельної документації під п'ять ділянок загальною площею 55 соток на Ланжероні.

Поділитися