25 лютого 2020 р. 12:10

Одеський госпіталь не надає ветеранам усіх необхідних послуг через відсутність концепції розвитку, - міністерка

Одеський госпіталь не надає ветеранам усіх необхідних послуг через відсутність концепції розвитку, - міністерка

Міністерка у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Оксана Коляда відвідала Одеський обласний госпіталь інвалідів та ветеранів війни та залишилася незадоволеною. 

Про це вона повідомила на своїй сторінці в Facebook. 

Насамперед, посадовиця наголосила, що за минулий рік до госпіталю надійшло лише 1 тисяча 602 пацієнти, при тому, що в Одеській області налічується тільки понад 13,5 тисяч ветеранів сучасної російсько-української війни.  

«Оглядаючи лікарню, сьогодні поспілкувалась лише з двома учасниками бойових дій, решта - діти війни, якими опікується Мінсоц, і які не є нашими бенефіціарами», - прокоментувала Оксана Коляда. 

Комплектація штату госпіталя, за словами міністерки, ледь перевищує 60%, зокрема, немає психолога, тим паче людини, здатної працювати із учасниками бойових дій та їхніми травмами.

«На жаль госпіталь немає концепції розвитку, переваг над іншими аналогічними закладами та не надає того спектру послуг, які мають отримувати ветерани війни. Ми готові сприяти написанню концепції та консультувати щодо звернень до інвестиційних державних фондів розвитку щодо фінансової підтримки госпіталів, ми ведемо перемовини з міжнародними партнерами щодо допомоги устаткуванням», - наголосила вона. 
 

Поділитися