17 квітня 2020 р. 10:50

В Одеській інфекційній лікарні аудитори виявили порушень на 4 мільйони

В Одеській інфекційній лікарні аудитори виявили порушень на 4 мільйони

Працівники Південного офісу Держаудитслужби впродовж І кварталу 2020 року провели моніторинг 90 процедур закупівель загальним обсягом понад 1,7 млрд грн.

Про це повідомили у пресслужбі офісу.

Аудитори визначають, що порушення виявили у 98% випадків, тобто у 88 процедурах закупівель.

Упереджено наслідків порушень у сфері закупівель за 34 процедурами на загальну суму понад 156 млн грн через відміни торгів та розірвання договорів.

Серед типових порушень є проведення переговорної процедури за відсутності визначених підстав, неналежне оформлення замовниками документів до тендеру та їхнє своєчасне оприлюднення, низька якість підготовки учасників до тендеру.

Яскравим прикладом виявлених порушень законодавства аудитори назвали закупівлі, які провела КНП «Міська клінічна інфекційна лікарня Одеської міської ради». Лікарня придбала меблі, безпідставно застосувавши при цьому переговорні скорочені процедури. Працівники офісу оперативно перевірили здійснені процедури, виявили порушення на 4 млн грн та зобов’язали лікарню їх усунути.  

Нагадаємо, за перші п'ять днів квітня в області на боротьбу з COVID-19 направили ще 20 мільйонів гривень.

Станом на 14 квітня, Державні структури закупили товари і послуги для протидії Коронавіруси на суму 1 мільярд 470 мільйонів гривень, і Одеська область - на другому місці за цим показником.

За два тижні квітня за спрощеною переговорною процедуру в зв'язку з пандемією COVID-19 в Одеській області освоєно вже 116,5 мільйонів гривень

Працівники Південного офісу Держаудитслужби провели ревізію Хлібодарського виробничого управління житлово-комунального господарства за період з 1 січня 2016 року по 31 жовтня 2019 року та виявили фінансових порушень, що призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів, на суму майже 1 мільйон 200 тисяч гривень та інших порушень фінансової дисципліни на суму 19,4 мільйонів гривень.

Раніше працівники Південного офісу Держаудитслужби закінчили ревізію Управління капітального будівництва Одеської обласної державної адміністрації за період роботи з 1 серпня 2017 року по 31 грудня 2019 року. Під час перевірки аудитори встановили порушеня, що призвели до втрат фінансових ресурсів на загальну суму 4 мільйони 400 тисяч гривень.

А ще раніше аудитори провели позапланову ревізію ДП «Одеський морський торговельний порт» за минулий рік, та виявили у діяльності порта фінансові порушеня, що призвели до втрат на загальну суму 8 мільйонів 400 тисяч гривень. 

Детальніше про ситуацію з карантином та коронавірусом у регіоні у нашій стрічці.

Також слідкуйте за перебігом подій щодо коронавірусуу нашій хроніці, яка постійно оновлюється.

Поділитися