13 серпня 2020 р. 14:40

Одеситка відсудила в ресторану гроші за пожежу в своїй квартирі

Одеситка відсудила в ресторану гроші за пожежу в своїй квартирі

Приморський районний суд Одеси задовільнив позов одеситки до товариства з обмеженою відповідальністю «Елемент п`ять» про відшкодування шкоди, що спричинила її квартирі пожежа, яка виникла через порушення правил протипожежної безпеки під час експлуатації витяжної системи печі в ресторану, який знаходиться на першому поверсі будинку.

Як йдеться в заочному рішенні суду, частина самого ресторану на першому поверсі, зокрема там, де знаходиться кухня, розміщена під квартирою позивачки, а витяжна система від приміщення ресторану також проходить повз її квартиру. 

Експерти ДСНС дійшли висновку, що осередок пожежі знаходився в вентиляційній системі ресторану. Після гасіння бригадою Державної служби з надзвичайних ситуації пожежі, позивачка разом з головою правління ЖБК «Академія» оглянули квартиру №1 з метою встановлення та фіксації її стану після пожежі та склали акт огляду, в якому зафіксовані пошкодження.

Так, відповідно до акту огляду квартири, пошкодженої в результаті пожежі, яка сталася 20 квітня 2019 року було пошкоджено : електромережу, металопластикові вікна в кількості двох одиниць та металопластикові двері в кількості двох одиниць,  два зовнішніх блоки кондиціонерів та один блок, який неможливо було перевірити через відсутність електромережі, балкон, стілець та фіранки.

Все це позивачка оцінила наступним чином: майнова шкода у розмірі 65 тисяч 387 гривень та моральна шкода у розмірі 50 тисяч гривень.

Також позивачка вимагала компенсувати їй судові витрати у розмірі 1 тисячі 165 гривень. 

В судове засідання позивач та його представник не з`явились, надали до суду клопотання про розгляд справи за їх відсутності, де зазначили, що не заперечують проти винесення заочного рішення.

Відповідач до судового засідання не з`явився, при тому що про час, дату та місце судового засідання повідомлений належним чином у встановленому порядку. Заяв чи клопотань про відкладення розгляду справи або про розгляд справи за його відсутності до суду не подавав.

Нагадаємо, Малиновський районний суд Одеси вирішив стягнути з Одеської міської ради та комунального підприємства «Міськзелентрест» гроші на користь одесита потерпілого від дерева, що впало в центрі міста.

Поділитися