20 червня 2020 р. 20:35

Одесита оштрафували на 17 тисяч за те, що був у громадському місці без документів

Одесита оштрафували на 17 тисяч за те, що був у громадському місці без документів

Приморський районний суд оштрафував жителя Одеси за те, що чоловік перебував у громадському місці без документів, які посвідчують особу.

Про це йдеться у поставнові суду, яка опублікована на сайті Єдиного реєстру судових рішень.

Під час судового засідання з'ясувалося, що подія сталася 15 травня поточного року на вулиці Ковальській, 30. За цією адресою, за даними 2ГІС розташований житловий будинок з адміністративними приміщеннями, серед яких є кафе та дільничий пункт поліції. У якому саме громадському місці чоловік перебував без документів, не повідомляється.

Суд вирішив, що у діях одесита міститься склад адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 44-3 ч. 1 КУпАП, а саме порушення правил карантину.

За рішенням суду чоловік має сплатити адмінштраф у розмірі 17 тисяч гривень, а також 420 грн судового збору. Також у постанові зазначається, що одесит має право оскаржити постанову в Одеському апеляційному суді.

Зазначимо, що це не перший випадок, коли жителів Одещини штрафують за відсутність документів, що посвідчують особу. Так, у травні Приморський райсуд оштрафував молодика, який перебував на вулиці без документів. Того ж місяця штраф виписали ще двом одеситам: жінка перебувала у громадському місці без документів, а чоловік у гральному закладі  - без маски.

У той же час, за даними ЗМІ, станом на початок червня жоден з жителів Одещини, яким призначили штраф через порушення правил карантину, не сплатив ані копійки.

Поділитися