01 травня 2020 р. 09:09

Новин про пандемію в одеських ЗМІ менше чверті від загальної кількості, - дослідження

Новин про пандемію в одеських ЗМІ менше чверті від загальної кількості, - дослідження

Засоби масової інформації Одеси та Миколаєва у квітні публікували меньше новин про пандемію та коронавірус COVID-19, ніж колеги з інших областей. 

Про це свідчать данні  дослідження, опубліковані Інститутом масової інформації

Так, у загальній масі новин Миколаєва лише 29% стосуються коронавіруса, а в Одесі цей показник ще нижче - 23%. Найбільше новин про пандемію та коронавірус COVID-19 у квітні було опубліковано в онлайн-медіа Херсона (56% загальної кількості новин у регіоні).

Найчастіше спікерами в новинах про коронавірус виступають представники місцевої чи регіональної влади та українські політики (39% загальної кількості новин про коронавірус). 

За результатами моніторингу, представники місцевої та обласної влади виступали спікерами в 25% новин, українські політики – в 14%, медичні працівники – в 7% публікацій про коронавірус. 

Бізнесмени як спікери з'явилися в 4% новин, регіональні політики та місцеві діячі (громадські активісти, волонтери) коментували новини про коронавірус однаково - по 3%, релігійні діячі як спікери фігурували в 1% новин. Інші спікери, що не виступали ядром дослідження, становили 9% із загальної кількості новин про коронавірус. 

У межах дослідження було проаналізовано 9 тисяч 626 новин, із них 4 тисячі 140 новин про коронавірус та 2 тисячі 737 спікерів із 50 регіональних онлайн-медіа в 10 регіонах України (Волинь, Дніпро, Донецьк (Маріуполь), Львів, Миколаїв, Одеса, Полтава, Харків, Херсон, Черкаси). До моніторингу потрапили виключно новини зі стрічки інтернет-ЗМІ: статті, журналістські розслідування, аналітика, блоги, авторські колонки, анонси тощо не аналізувалися. 

ЗМІ Одеської області також зайняли третє місце з кінця за відсотком замовних матеріалів, пов'язаних в пандемією. Питома вага таких новин лише 3%. 

Нагадаємо, кількість інфікованих коронавірусом в Одеській області на ранок 30 квітня склала 277 осіб, за добу зафіксовано 16 нових випадків інфікування.

Також нагадаємо, що станом на ранок минулої доби у регіоні був зареєстрований 261 випадок коронавірусної інфекції.

Детальніше про ситуацію з карантином та коронавірусом у регіоні у нашій стрічці.

Також слідкуйте за перебігом подій щодо коронавірусу у нашій хроніці, яка постійно оновлюється.

Поділитися