23 серпня 2020 р. 15:01

Новий міст через Хаджибейський лиман частково відкрили

Новий міст через Хаджибейський лиман частково відкрили

Рух транспорту трьома новими смугами відкрили зранку 23 серпня на Хаджибейському мості, який ремонтується з травня 2019 року . 

Про це повідомив керівник Служби автомобільних доріг України Дмитро Рибалка

За його словами, таким чином графік робіт, який і так був скорочений майже вдвічі, випереджено ще на один місяць.

Наразі, на період свят, рух автотранспорту здійснюється по п'яти смугах: дві в бік Києва і три в бік Одеси. 

ВІДЕО: Олег Варівода/Facebook

Нагадаємо, Служба автомобільних доріг в Одеській області по уклала договір з проведення робіт на трасі державного значення Київ-Одеса. Серед іншого, планується реконструкція моста через Хаджибейський лиман. Витрати складуть 70,2 мільйонів гривень.

Роботи доручено проводити ТОВ «Підприємство «Маст-Буд»». Воно реконструює цей об'єкт з початку 2019 року. Ця компанія також отримала в квітні замовлення на 86,8 мільйонів гривень без проведення жодних тендерів.

Раніше держпідприємство «Укравтодор» заявило про відновлення дорожніх робіт на мосту через Хаджибейський лиман і в 2020 році розповіло про плани відремонтувати правий проїзд мосту, а також відкрити через нього рух автотранспорту.

На початку року уряд виділив 100 мільйонів гривень на продовження робіт з капітального ремонту мосту.

Зазначимо, що в липні 2019 року «Укравтодор» заявив про намір завершити ремонт моста через Хаджибейський лиман на трасі Одеса-Київ до кінця того року.

Раніше Європейський інвестиційний банк погодився з тим, що всі кредити, які отримає Державне агентство автомобільних доріг України ( «Укравтодор»), будуть спрямовані на трасу Одеса-Київ.

Поділитися