23 червня 2020 р. 08:42

Наполягає, що незаконне: прокуратура вимагає припинити користування землею у Роздільнянському районі

Наполягає, що незаконне: прокуратура вимагає припинити користування землею  у Роздільнянському районі

Прокуратура Одещини звернулась до Господарського суду Одеської області з позовом про визнання недійсним державного акту та припинення права постійного користування земельною ділянкою сільськогосподарського призначення загальною площею понад 648 га та вартістю 4,5 мільйони гривень.

Про це повідомили у пресслужбі прокуратури. 

Позовні вимоги мотивовано тим, що зазначені землі надано в постійне користування колективному сільськогосподарському підприємству без узгодження та відповідного рішення сільської ради, а Державний акт не зареєстрований у Книгах видачі державних актів сільської ради народних депутатів.

Використання земель державної власності, як вважає прокуратура, порушує інтереси держави у сфері контролю за використанням та охороною земель, а також призводить до ненадходження орендних платежів відповідно до законодавства.

Нагадаємо, Роздільнянська місцева прокуратура звернулась до Господарського суду Одеської області з позовом про витребування із незаконного володіння земельні ділянки сільськогосподарського призначення загальною площею 37 гектарів та вартістю в один мільйон гривень. 

Поділитися