04 лютого 2020 р. 20:31

Нацполіція протягом року не змогла надати відповідь чиновникам щодо крадіїв

Нацполіція протягом року не змогла надати відповідь чиновникам щодо крадіїв

Одеський краєзнавець Дмитро Жданов звернувся до управління охорони культурної спадщини Одеської міськради у зв'язку із зникненням закладних табличок з історичних будівель Одеси, там, у свою чергу, звернулися до поліції. Проте протягом року правоохоронці так і не надали чиновникам відповідь.

.Про це Дмитро Жданов написав на своїй сторінці у Facebook та прікріпив скрін відповіді з управління охорони пам'ятників за підписом його директора Павла Остапенка.

У відповіді, яку надали в управлінні Жданову, йдеться про те, що ще 8 січня 2019 року управління звернулося до ГЦ Нацполіції в Одеській області та просило вжити заходи для попередження та протидії незаконним демонтажам і крадіжкам закладних дощок, а також встановити особи тих, хто познімав дошки. 

"Станом на сьогоднішній день (21 січня 2020 року, саме цією датою підписана відповідь, - Ред.) відповідь від Головного управління Національної поліції в Одеській області відсутня", - резюмував керівник управління Павло Остапенко.

Зазначимо, що не перший рік Дмитро Жданов переймається тим, що невідомі знімають закладні таблички з історичних будівель в Одесі. 

Нагадаємо, у 2016 році Дмитра Жданова включили у групу, яка переймається збереженням культурної спадщини Одеси. 

ФОТО: Дмитро Жданов/Facebook

Поділитися