28 серпня 2020 р. 08:59

На території нафтопереробного заводу в Одесі сталася пожежа (оновлена)

На території нафтопереробного заводу в Одесі сталася пожежа (оновлена)

Пожежні підрозділи дві години гасили трансформаторну підстанцію на території недіючого Одеського нафтопереробного заводу. 

Як повідомили в пресслужбі ДСНС в Одеській області, 28 серпня о 00:12 до Служби Порятунку "101" надійшло повідомлення про про загоряння трансформаторної підстанції на території заводу. Підрозділи автоматично спрямовувались за підвищеним рангом виклику "Пожежа №3".

По прибуттю на місце виклику рятувальники встановили загоряння сухої трави та сміття окремими осередками біля приміщення трансформаторної підстанції.

О 00:48 загоряння сухої трави ліквідовано на площі 500 квадратних метрів та о 1:00 оголошено відбій підвищеному рангу виклику.

О 2:04 після прибуття до місця виклику бригади РЕМ та знеструмлення підстанції, горіння у приміщені не виявлено, проведено роботи по випуску диму та охолодженню приміщення. Загиблих та постраждалих немає.

17:04 Через вибух трансформатору на території непрацюючого нафтопереробного заводу без електроенергії лишилися 13 будинків в яких 148 квартир.

Трансформаторна підстанція, яка знаходиться на балансі Одеського нафтопереробного заводу, відновленню не підлягає. Управлінням капітального будівництва Одеської міської ради була змонтована повітряна лінія (ПЛ) 1- кВ від ЦРП «Лакокрасочний завод» до трансформаторної підстанції ТП-407.

Наразі комунальним підприємством Одесміськсвітло проводяться роботи з пере підключення абонентів від мереж ЦРП «ОНПЗ» на мережі ЦРП «Лакокрасочний». 

Електропостачання житлових будинків на Шкодовій горі буде відновлено 29 серпня. 

Нагадаємо, у 2017 році Кабінет міністрів України прийняв постанову "Про віднесення майнових комплексів публічного акціонерного товариства" Одеський нафтопереробний завод "та товариства з обмеженою відповідальністю" Енергія і газ Україна "в сферу управління Фонду державного майна". До того часу підприємство належало молодому олігарху Сергію Курченко який наразі знаходиться не на території України. 

Олігарх намагався відстоювати своє право на володіння заводу у судах, а також намагався укласти притворну угоду з банком про те, що завод нібито знаходиться в заставі.   

Поділитися