28 листопада 2020 р. 19:21

На березі та в морі: Військово-Морські Сили ЗС України провели навчання

На березі та в морі: Військово-Морські Сили ЗС України провели навчання

Вчора, 27 листопада, Військово-Морські Сили Збройних Сил України провели інструкторсько-методичне заняття та базове навчання з практичним застосуванням сил і засобів.

Про це повідомляє Служба зв’язків з громадськістю Командування Військово-Морських Сил Збройних Сил України.

В рамках підведення підсумків діяльності Збройних Сил України у 2020, в пункті базування Одеса та в акваторії Чорного моря відбулися інструкторсько-методичне заняття та базове навчання з практичним застосуванням сил і засобів національного флоту. Захід проходив під безпосереднім керівництвом командувача контр-адмірала Олексія Неїжпапи, який зазначив, що основною метою цих навчань було обговорення з командирами дивізіонів проблемних питань у напрямку застосування і шляхів їх вирішення, формування спільного розуміння у порядку проведення подібних заходів та під час виконання бойових завдань, а також визначення основних напрямків підготовки корабельно-катерного складу Військово-Морських Сил ЗС України на наступний рік

Управління корабельними групами під час застосування в морських операційних зонах, маневрування в складі тактичних груп і ордерах, охорона та оборона кораблів, катерів і суден у пунктах базування та в районах розосередження, ці та інші навчально-бойові вправи в морі та на суходолі відпрацьовували українські військові моряки.

За командою керівника навчання, екіпажі кораблів та катерів приступили до відпрацювання корабельних та протидиверсійних навчально-бойових вправ, під час яких, керівникам підрозділів було продемонстровано новітні способи та методи застосування, а також ознайомлено з сучасним озброєнням, яке надійшло до Військово-Морських Сил ЗС України за останні роки.

Заняття проходили із використанням стандартів НАТО, а управління кораблями здійснювалось виключно на англійській мові з використанням процедур Північноатлантичного Альянсу.

Захід відбувся з дотриманням усіх вимог щодо запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом COVID-19.

Нагадаємо, у вересні проводилося спільне навчання Військово-Морських Сил України та Військово-Морських Сил Румунії «Riverine-2020», яке проводиться вже третій рік поспіль, починаючи з 2018 року в Ізмаїлі Одеської області.

Також нагадаємо, що Адміністрація морських портів України вважає медійну активність навколо буксиру «Аметист» добре спланованою провокацією з боку Державної екологічної інспекції.

Поділитися