12 листопада 2020 р. 15:21

Молдова відновлює автомобільне сполучення з Україною на двох контрольних пунктах

Молдова відновлює автомобільне сполучення з Україною на двох контрольних пунктах

Автомобільне сполучення у двох пунктах пропуску на кордоні з Молдовою: «Бесараб’яска – Серпневе» та «Нові Трояни-Чадир-Лунга» відновлюється 12 листопада.

Про це повідомили у прессцентрі Державної прикордонної служби України.

Про рішення відновити пропускні операції через пункти пропуску «Бесараб’яска» та «Чадир Лунга» повідомила прикордонна поліція Молдови.

Зазначається, що уряд України відновив пропуск в усіх КПВВ на кордоні з Молдовою (у тому числі «Серпневому» та «Нові Трояни») ще наприкінці травня.

«Фактичне здійснення пропускних операцій стало можливим тільки після відповідного рішення молдовської сторони», – повідомили прикордонники.

Нагадаємо, раніше у пункті пропуску «Маяки-Удобне-Паланка» тимчасово обмежено рух транспортних засобів через проведення ремонтних робіт автодорожнього покриття на 14-тикілометровій ділянці автошляху «Одеса – Кишинів» (поблизу населеного пункту Паланка, Республіка Молдова).

Нагадаємо також, що в квітні Кабінет міністрів України вніс зміни до свого розпорядження «Про тимчасове закриття деяких пунктів пропуску через державний кордон та пунктів контролю і припинення в них пішохідного сполучення». 

Правоохоронці разом із прикордонниками 29 березня, затримали мешканця Роздільнянського району, який підозрюється у незаконному переправленні осіб через державний кордон України. 

Нагадаємо також, що правова радниця Громадського центру правосуддя в місті Татарбунари Одеської області, адвокатка та кримчанка Юлія Лісова 19 березня подала позов щодо скасування рішення Кабінету Міністрів України про тимчасове припинення роботи контрольних пунктів в’їзду та виїзду на тимчасово окуповану територію Криму у зв’язку з поширенням коронавірусу. 

 

Поділитися