15 березня 2020 р. 17:10

Міжнародне пасажирське залізничне сполучення припиняється з 17 березня на період карантину

Міжнародне пасажирське залізничне сполучення припиняється з 17 березня на період карантину

"Укрзалізниця" на виконання постанови Кабінету міністрів України припиняє міжнародне пасажирське сполучення  у ніч з 16 на 17  березня до завершення періоду карантину, спричиненого спалахом гострої респіраторної хвороби COVID-19, або до ухвалення відповідних постанов уряду.

Після призупинення залізничного сполучення із Словаччиною (з 13 березня) та Польщею (з 15 березня), згідно графіку продовжували курсувати 33 міжнародні поїзди (вагони), які перетинають кордон з Молдовою, Румунією, Угорщиною, Білоруссю та Росією.

Внутрішнє залізничне пасажирське сполучення наразі здійснюється у штатному режимі відповідно до графіка. Міжнародні залізничні вантажні перевезення, згідно рішення Уряду, продовжуються. Укрзалізниця постійно вживає заходи з протидії занесенню і поширенню в Україні нового коронавірусу. Зокрема, здійснюється регулярне вологе прибирання та дезінфекція вокзальних приміщень, пасажирських вагонів на шляху прямування та в пунктах обороту. Щогодини проводиться додаткова дезінфекція в місцях найбільшої концентрації пасажирів. Також забезпечено виділення, обладнання і належний стан санітарних тупиків для проведення карантинних заходів на випадок епідемічних ускладнень в поїздах; проведені інструктажі членів поїзних бригад з питань виявлення та профілактики захворювань; на вокзалах облаштовуються приміщення для тимчасової ізоляції хворих з ознаками інфекції.

Нагадаємо, що 14 березня Кабінет міністрів України обмежив перетинання державного кордону України. З 17 березня до 3 квітня тимчасово закриваються пункти пропуску (пункти контролю) через державний кордон для міжнародних пасажирських перевезень. На Одещині закривають 28 пунктів пропуску, а також  п'ять пішохідних.

В Одесі та області поки що не зареєстровано жодного випадку коронавірусу. 5 березня стало відомо, що у місті Рені з ознаками інфекційного захворювання шпиталізували підлітка, який напередодні повернувся з Італії. За результатами обстежень, хлопцю встановили діагноз грип. Також під час брифінгу голова Одеської ОДА Максим Куций розповів, що окрім підлітка на Одещині на коронавірус обстежували ще двох людей, в усіх випадках результат негативний.

Вчора стало відомо, що з 17 березня Україна закриває міжнародне авіасполучення, а в ніч з 14 на 15 березня «Укрзалізниця» скасовує всі рейси до Польщі. А в Держприкордонслужбі заявили, що Україна закриє декілька пунктів пропуску на кордоні, зокрема, «Ізмаїл» та «Орлівка». Деякі країни світу вже закривають повністю свої кордони, йдеться про Польщу, Словакію, Румунію, Угорщину та Молдову.

Детальніше про ситуацію з карантином та коронавірусом у регіоні у нашій стрічці. 

Поділитися