07 липня 2020 р. 20:03

МіськДАБК поскаржився в поліцію на господаря квартири в пам'ятці архітектури через відновлення будівництва мансарди

МіськДАБК поскаржився в поліцію на господаря квартири в пам'ятці архітектури через відновлення будівництва мансарди

Управління державного архітектурно-будівельного контролю Одеської міської ради поскаржилося в поліцію через знищення пам'ятки архітектури в провулку Маяковського, 1 в центрі Одеси. 

Про це повідомив голова управління Олександр Авдєєв

За його словами, в минулі вихідні управлінню стало відомо про відновлення будівництва за цією адресою, яке припинилося після перевірки в червні. 

Власник квартири намагався перебудувати горище: демонтував фасадну частину покрівлі, замінив несучі конструкції покрівлі з заміною ухилу та висоти. 

«Листи про цей факт ми направили до профільних обласних структур - у Департамент ДАБІ в Одеській області та управління культури, національностей, релігій та охорони об'єктів культурної спадщини. Найголовініше: на момент обстеження ми зафіксували відкриту крівлю. Тобто під час дощів пам’ятник буде незахищений», - пояснив Олександр Авдєєв.

ФОТО: Олександр Авдєєв/Facebook

Нагадаємо, Одеське територіальне управління «Укрзалізниці» звернулося до управління Державного архитектурно-будівельного контролю Одеської міської ради зі скаргою, що на земельній ділянці держпідприємства незаконно привласнили будівлю вантажників на станції «Товарна», крім того її реконструювали та добудували другий поверх.

 

Поділитися