26 жовтня 2020 р. 12:22

Міноборони намагається відсудити назад 3,7 га на проспекті Небесної Сотні в Одесі

Міноборони намагається відсудити назад 3,7 га на проспекті Небесної Сотні в Одесі

Господарський суд Одеської області порушив провадження у справі за позовом керівника Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Південного регіону в інтересах держави в особі Міноборони України до Південного управління капітального будівництва та одного з комерційних підприємств.

Як зазначили у пресслужбі прокуратури, у позові Прокуратура вимагає визнати недійсним договір про будівництво багатоповерхових житлових будинків на земельній ділянці площею 3,7 га військового містечка, що розташоване на просп. Небесної Сотні, в економічно привабливому районі Одеси.

Установлено, що, виконуючи рішення Міністра оборони України, військова частина передала Південному УКБ частину земельної ділянки військового містечка № 10 з розташованими на ній будівлями та спорудами для будівництва житла безквартирним військовослужбовцям.

Однак, Південне УКБ, порушуючи Закон України «Про використання земель оборони» та інші підзаконні акти, одноосібно, без оголошення конкурсу, уклало з приватною комерційною структурою договір про будівництво багатоповерхових житлових будинків та угоду, за якою всі права та обов’язки переходять до іншого підприємства.

Разом з тим з’ясовано відсутність відомостей про включення земельної ділянки вказаного військового містечка у відповідний перелік земельних ділянок, на яких заплановано будівництво житла для військовослужбовців.
Наразі судовий розгляд справи триває.

Нагадаємо, Київський районний суд Одеси порушив провадження у справі за позовом військового прокурора Одеського гарнізону в інтересах держави в особі Міноборони України та КЕВ Одеси до громадянки і Департаменту міського господарства Одеської міської ради.  

Раніше фонди, які належать Міністерству оборони України, незаконно зареєстрували та виставили на продаж як арештоване майно.

Також Військова прокуратура Південного регіону України підозрює у можливих зловживаннях представників Міністерства оборони України під час будівництва житла для військовослужбовців.

Військова прокуратура Одеського гарнізону Південного регіону України також у серпні поточного року здійснила вступ у справу за позовом приватної будівельної компанії до Південного управління капітального будівництва Міністерства оборони України, як замовника будівництва, про зобов`язання виконати умови договору щодо організації роботи з прийняття до експлуатації багатоквартирного житлового комплексу з підземним паркінгом та адміністративною будівлею на Італійському бульварі в Одесі.

Нагадаємо також, що суд поновив право власності територіальної громади на земельну ділянку вартістю майже 3,5 мільйони гривень та площею 2 тисячі 220 квадратних метрів по вулиці Виїзній у Малиновському районі міста.

Поділитися