03 серпня 2020 р. 18:25

Міноборони повернули землі «Шкільного»

Міноборони повернули землі «Шкільного»

Суд задовольнив всі позови Міністерства оборони і незаконно вилучені земельні ділянки аеродрому «Шкільний»  повернули до державної власності.

Про це повідомили у пресслужбі Військової прокуратури Південного регіону України. 

У червні–липні 2017 року Одеська міська рада прийняла рішення про затвердження проєктів землеустрою щодо відведення підпорядкованим комунальним підприємствам, а також декільком ФОПам земельних ділянок аеродрому «Шкільний» загальною площею 94,7 га. Вказаними діями ОМР порушила право оборонного відомства, оскільки фактично вилучила ці землі.

За повідомленням військової прокуратури регіону, Міноборони у червні 2019 року пред’явило до суду шість позовів про визнання незаконними та скасування вказаних рішень Одеської міської ради, а також про скасування реєстрації права комунальної власності на земельні ділянки.

Військовою прокуратурою здійснено виступ в інтересах держави в особі Міністерства оборони у розгляді судом справ за цими позовами.

Нагадаємо, в червні 2020 року Господарський суд Києва підтримав позицію органів прокуратури та задовольнив три позови, пред’явлені Міністерством оборони України до Одеської міської ради щодо землі аеродрому «Шкільний». 

Поділитися