11 грудня 2020 р. 16:25

Мешканці Одещини можуть ознайомитися з проєктом бюджету лише одного райцентру та жодного району

Мешканці Одещини можуть ознайомитися з проєктом бюджету лише одного райцентру та жодного району

Міські, районні та обласні ради України мають до 25 грудня включно затвердити бюджети на 2021 рік відповідно міст, районів та області згідно з "Бюджетним кодексом України".   

Тож, згідно із законом "Про місцеве самоврядування", проєкти бюджетів вже мають бути оприлюдненні для того, щоб представники громади мали змогу ознайомитися з ними. 

Однак в Одеській області схоже лише міська рада обласного центру впоралася із завданням. Ані на сайті обласної ради, ані на сайтах районних рад тих райцентрів, що залишилися такими після укрупнення районів регіону, жодного проєкту бюджету не оприлюднено. 

Така сама проблема спостерігається й з бюджетами міст-райцентрів. Окрім Одеси, де виконком вже схвалив цей проєкт.

Проєктів бюджету Подольська, Роздільної, Березівки, Ізмаїлу, Болграду, Білгорода-Дністровського немає. 

Стосовно районів, то тут також є проблеми. Наразі не обрано голову Подільскої районої ради, бо першу сесію, яку розпочали проводити в новій районній раді не завершили. Відомостей про стан справ в новоствореній Одеській районній раді взагалі немає, навіть невідомо, чи є в цієї ради якийсь сайт. 

Щодо Одеської обласної ради, то після скандальної першої сесії, під час якої ламали меблі та товкли одне одному обличчя, дата проведення нового засідання невідома та проєкту бюджету області поки не оприлюднено.  

Поділитися