01 червня 2020 р. 08:41

Мешканці двох районів Одеської області скаржаться на напади шакалів та вовків

Мешканці двох районів Одеської області скаржаться на напади шакалів та вовків

Мешканці Татарбунарського і Подільського районів Одеської області повідомляють про напади шакалів та вовків на домашню худобу. 

Так, у Подільському районі мешканці села Поплавка розповідають про напад вовків на домашню худобу. 

Згідно з повідомленням у соціальних мережах, вовки вбили двох кіз, собаку і козла в селі Поплавка. 

Про напад шакалів розповідають у Татарбунарах. Як повідомляє «БессарабияINFORM», напад диких тварин стався приблизно о 1:30 ночі. Фермер почув гавкіт собак, вийшов подивитися, що трапилося, і побачив, як стадо овець і кіз ганяли 5-7 шакалів. Коли чоловік посвітив ліхтарем, хижаки втекли.

Неподалік від ферми і на пасовищі на сусідньому полі були виявлені задушеним вісім овець і одне козеня без голови. Кілька козенят і ягнят були поранені.

За день до цього фермер бачив двох шакалів недалеко від ферми.

Слід зазначити, що в Татарбунарському районі шакали на початку року стали причиною конфлікту між керівництвом Національного парку «Тузловські лимани» та місцевими мисливцями. 

Мисливці намагаються отримати право на санітарний відстріл цих тварин на території парку, а робітники нацпарку вважають, що таким чином місцеві мисливці намагаються обійти заборону полювати на території «Тузловських лиманів». Наприклад, колишній директор Нацпарку Іван Русєв заявив, що за відстріл шакалів виступають місцеві браконьєри, яких підтримує народний депутат Олександр Ткаченко.    

У лютому народний депутат повідомив про випадок сказу у шакала, який нібито зафіксували співробітники Державної служби з питання безпеки харчових продуктів і захисту прав споживачів в Татарбунарському районі Одеської області. 

Тоді у Татарбунарської райдержадміністрації ІзбірКому повідомили, що про ситуацію знають з соціальних мереж.

Поділитися