25 серпня 2020 р. 08:56

Медики, спортсмен, адвокат: Зеленський нагородив одеситів з нагоди Дня Незалежності

Медики, спортсмен, адвокат: Зеленський нагородив одеситів з нагоди Дня Незалежності

Президент України Володимир Зеленський з нагоди Дня Незалежності України нагородив орденами та присвоїв почесні звання деяким жителям Одеської області.

Загалом, в указі голови держави йдеться про більш ніж 100 українців, десятеро з яких, мешканці Одеської області.

Так, багатодітний батько і опікун дітей з інвалідністю Юрій Бузько нагороджений орденом князя Ярослава Мудрого V ступеня.

Голова ради адвокатів Одеської області Йосип Бронза, а також батько і тренер одного з кращих боксерів світу Анатолій Ломаченко нагороджені орденами «За заслуги» 1 ступеня.

Директорка Одеської міської інфекційної лікарні Світлана Лаврюкова нагороджена орденом княгині Ольги ІІІ ступеня.

Також президент присвоїв звання:

Народного художника України художнику-графіку Анатолію Кравченко.

Заслуженого артиста України Володимиру Кондратьєву, солісту-вокалісту Одеського театру музкомедії.

Заслуженого донора - Сергію Новикову.

Заслуженого лікаря України Олені Гулевич і  Світлані Єсипенко з Одеського обласного центру соціально значущих хвороб, а також Тамарі Солтик з Овідіопольського відділу Одеського обласного центру МОЗ.

Нагадаємо, 24 серпня в Одесі відсвяткували День Незалежності патріотичним маршем, який закінчився мітингом у сквері Небесної сотні та покладанням квітів. У заході взяли участь кілька сотень людей - учасники війни на Донбасі, рідні та близькі загиблих, члени патріотичних організацій. У рамках Вишиванкового фестивалю відбувся парад людей у вишиванках, найстаршій учасниці якого виповнилося 90 років. Відзначили День Незалежності і автопробігом.

Поділитися