10 серпня 2020 р. 19:24

Майже рекорд: в Одесі за тиждень зафіксували 28 нахаббудів

Майже рекорд: в Одесі за тиждень зафіксували 28 нахаббудів

Спеціалісти управління державного архитектурно-будівельного контролю Одеської міської ради впродовж минулого тижня зафіксували 28 незаконних об'єктів будівництва в різних районах міста. 

Про це повідомив очільник управління Олександр Авдєєв на своїй сторінці у Facebook. 

За його словами, це майже рекорд. Більше за все порушень зафіксовано було у Приморському районі - дев'ять. У Малиновському та Київському районах по сім, а в Суворовському п'ять порушень. 

Інспектори знайшли чимало порушень у центрі міста. Серед них:

Надбудова «додаткового поверху» на Пироговській, 3.

Додатковий балкон на Катерининській 8/10.

Цілий «будиночок» під драбиною на Великій Арнаутській, 117

Прибудова на Буніна, 40  в підвальні нежитлові приміщення.

А також влаштування нового входу в пам’ятник архітектури за адресою провулок Маяковського, 8 під комерційний об’єкт.

«На жаль таке ставлення до пам’яток архітектури на цій вулиці непоодиноке. Нещодавно великими зусиллями нам вдалося повернути покрівлю на інший пам’ятник на провулку Маяковського, 1. Нажаль чимало фактів є і в інших районах міста. Найчастіше – це новобудови в приватному секторі та прибудови до багатоповерхівок – від балконів до комерційних приміщень.По всім фактам складені акти, зафіксовані порушення і відправлені матеріали до правоохоронних органів для реєстрації в ЄРДР», - повідомив посадовець. 

Нагадаємо, Київський районний суд заборонив будівництво багатоквартирного будинку за адресою Рибальська балка, 1 де замість житлового будинку почали будувати дві багатоповерхівки. Про це повідомив очільник муніципального управління державного архітектурно-будівельного контролю Олександр Авдєєв. 

Поділитися