19 березня 2020 р. 21:17

Координаційний офіс безпеки у Татарбунарах продовжує оперативне інформування про ситуацію з коронавірусом

Координаційний офіс безпеки у Татарбунарах продовжує оперативне інформування про ситуацію з коронавірусом

Координаційний офіс безпеки в місті Татарбунари підготував черговий оперативний дайджест щодо ситуації в місті та районі з поширенням епідемії коронавірусу та діяльності місцевих органів влади.

Як повідомляє пресслужба  Одеської обласної організації  ВГО «Комітет виборців України», керівник Координаційного офісу безпеки Леонід Семененко надає оперативну інформацію від різних служб про ситуацію в громаді станом на ранок 19 березня.

Станом на 9 годину 19 березня у місті Татарбунари та районі ситуація з коронавірусом та протидією його розповсюдження така. На сьогодні в районі фактів виявлення підозр на захворювання на коронавірус немає. У місті була поширена інформація про те, що до неврології помістили мешканку міста, яка контактувала з жінкою, що приїхала до Саратського району з Італії, і в якої була підозра на коронавірус. Як повідомив в.о. генерального директора КНП «Татарбунарська районна лікарня» Іван Арапу, такий випадок  мав місце. Цю жінку помістили до інфекційного відділення лікарні і після того, коли у контактерки не підтвердився діагноз на коронавірус, жінка, пройшовши відповідні обстеження, була виписана з лікарня як здорова. Лікарня закупила спеціальні костюми, респіратори, латексні рукавички та окуляри для лікарів та медперсоналу. На постійному контролі тримаються питання обстеження осіб, які можуть прибути з країн, де критична ситуація з  коронавірусом. Медперсонал та керівництво лікарні постійно моніторить цю ситуацію, співпрацюючи з органами влади та місцевого самоврядування. 

До теперішнього часу, в аптеках міста відсутні захисні маски та антисептичні препарати. Обіцяють, що вони можуть надійти до 21 березня.  За інформацією голови правління Татарбунарської райспоживспілки Людмили Шульги, на ринку працюють лише продовольчі магазини та магазини, які реалізують миючі засоби та побутову хімію. Керівниця Татарбунарської централізованої бібліотечної системи Любов Фадіна повідомила, що бібліотеки міста та району працюють в обмеженому режимі. У разі крайньої необхідності, читачі можуть отримати книжки у працівника бібліотеки, який чергує в ній. Банківські установи працюють у пропускному режимі, від відвідувачів вимагають наявність маски. До приміщення банків запускають обмежену кількість відвідувачів. Навчальні заклади міста та району, а також дитячі дошкільні заклади не працюють, у них карантин до 3 квітня включно. Районний суд працює в установленому режимі, з обмеженням проведення особистого прийому громадян та допуском в судові засідання осіб, які не є їхными учасниками.  Приватний нотаріус Олександр Монастирліу надає консультації в онлайн режимі. У термінових та невідкладних випадках здійснює прийом та провадить нотаріальні дії.

Місцева автостанція, станом на 9 годин 19 березня, призупинила свою роботу. Працює лише комплекс продовольчих магазинів. Представник автостанції Андрій Міхов повідомив, що на даний час виконуються вимоги чинного законодавства з питань карантину, введеного на території держави. За інформацією заступника начальника Татарбунарського відділення поліції підполковника поліції Олександра Мукієнка, відділення працює в штатному режимі. Поліцейські контролюють питання санітарної обробки автобусів та маршрутних таксі. Транспортні засоби є повністю підконтрольними і підзвітними патрульної поліції, тому патрульна поліція зможе їх вибірково зупиняти. Якщо хтось порушує, патрульний поліцейський має всі повноваження перевірити кількість пасажирів в тому чи іншому транспортному засобі і, в разі встановлення порушення, накласти адміністративне стягнення на водія транспортного засобу. А можливо, якщо будуть знайдені докази, що він це робить за вказівкою свого керівництва, то і на службову особу автотранспортного підприємства також, зазначив поліцейський. Криміногенна ситуація у місті та районі контрольована та стабільна.

Крім цього повідомляємо, що 17 березня 2020 року в районній державній адміністрації пройшло чергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Зокрема, було прийнято рішення про обмеження роботи об’єктів загального користування. З рішеннями комісії  можна ознайомитися на сайті РДА та Facebook «Татарбунарська районна державна адміністрація». Міським та сільськими головами району видані розпорядження з питань забезпечення санітарно-епідеміологічного благополуччя населення та стабілізації епідеміологічної ситуації на відповідних територіях. Тексти розпоряджень висвітлені на інформаційних ресурсах міста та сільських рад та розміщені у доступних для населення місцях. 

Від імені Координаційного офісу безпеки звертаємось до мешканців міста Татарбунари та району та закликаємо зберігати спокій, мити руки, бути відповідальними, довіряти перевіреній інформації та не поширювати чутки та фейки. Також у нас є пропозиція до ініціативної молоді: якщо у вас є знайомі люди похилого віку, надайте їм допомогу, наприклад, у придбанні продуктів та необхідних товарів. Вони на сьогодні цього потребують. Координаційний офіс безпеки працює в онлайн режимі, і для отримання правової допомоги можна звертатися за телефоном: (094) 962-30-24 та 48-024.

За даними Міністерства охорони здоров’я України, станом на ранок 19 березня в Україні лабораторно підтверджено 16 випадків COVID-19, з них 2 летальних. Чернівецька - 10 випадків (1 летальний), Житомирська - 1 (летальний) випадок, Київська - 2 випадки, Донецька - 1 випадок, м. Київ - 2 випадки.

Нагадаємо, що перший дейджест Координаційний офіс випустив 17 березня

Хроніку коронавірусу в одеському регіоні можна спостерігати ТУТ

Діяльність Координаційного офісу безпеки в м. Татарбунари впроваджується Одеською обласною організацією ВГО «Комітет виборців України», за фінансової підтримки Міжнародного фонду «Відродження», а також Європейського Союзу через International Alert у партнерстві з Thomson Media.


 

Поділитися