12 серпня 2020 р. 19:24

Колишній головлікар з Роздільної відсудив в держави моральну та матеріальну шкоду

Колишній головлікар з Роздільної відсудив в держави моральну та матеріальну шкоду

Приморський районний суд Одеси частково задовольнив позов колишнього головлікаря Роздільнянської лікарні Ігоря Бичкова до прокуратури Одеської області та інших державних органів.

Згідно  з рішенням суду, лікар вимагав відшкодування моральної шкоди в сумі 1 мільйон 659 тисяч гривень, моральну шкоду він вирахував виходячи з того, що коли опинився під слідством його зарплатня складала 21 тисячу гривень, а під слідством він перебував 79 місяців.  

Також, позивач вважає, що йому повинна бути відшкодована також і матеріальна шкода в сумі 84 тисяч 290 гривень. 

Однак суд вирішив, що моральну школу слід вираховувати на підставі мінімальної заробітної плати станом на 1 січня - 4 тисячі 723 гривні тобто головлікарю мають заплатити лише 373 тисячі 117 гривень моральної шкоди. 

Саме цю суму й мають виплатити позивачеві, а також 80 тисяч 458 гривень матеріальної шкоди. 

Нагадаємо, у вересні 2016 року Ігоря Бичкова депутати Роздільнянської районної ради усунули з посади з формулюванням «за грубе порушення трудових обов'язків». Йому ставилося нецільове використання бюджетних коштів. У 2015 році на придбання нового флюрографу в районну лікарню було виділено 1 мільйон гривень, але замість придбання нового апарату був модернізований старий. Також в рішенні сесії з цього питання передбачено стягнення безпідставно виплачених коштів в сумі 944,8 тис. грн з підприємства ФОП «Федоренко», яке займалося модернізацією флюрографа. 

Поділитися