05 серпня 2020 р. 22:00

Канадські військові в Одесі проводять тренінги для своїх українських колег

Канадські військові в Одесі проводять тренінги для своїх українських колег

У Військовій академії (м. Одеса) тривають логістичні й військово-розвідувальні тренінги канадських фахівців з викладачами вишу в рамках діяльності тренувальної місії UNIFIER. Про це повідомила пресслужба інформаційного агенства АрміяInform.

Головна мета тренінгів – обмін досвідом з удосконалення системи багаторівневої підготовки курсантів. Під час тренінгів інструктори місії проводять заняття з планування оперативних заходів, логістичного та матеріально-технічного забезпечення підрозділів ЗС України, зокрема, і в умовах реальних бойових дій.

І хоча через пандемію COVID-19 особовий склад місії в Україні в березні було зменшено майже вчетверо, у червні керівництво Канади наростило військову присутність. Наразі представники місії відновлюють програму навчань згідно з визначеними завданнями.

Заступник начальника Військової академії (м. Одеса) з навчальної роботи полковник Олег Маслій у розмові з підполковником Збройних Сил Канади Раяном Стімпсоном високо оцінив зусилля канадських колег.

– Дуже добре, що представники місії під час втілення деяких стандартів НАТО враховують особливості і специфіку технічного оснащення нашого війська та умови організації служби у Збройних Силах України. Тому нам у процесі тренінгів вдається більш ефективно визначати алгоритм практичних дій, – підкреслив Олег Маслій.

Зі свого боку підполковник Раян Стімпсон наголосив, що канадці надають допомогу в нарощуванні потенціалу особового складу українських військ насамперед на підтримку зусиль України зі збереження суверенітету, безпеки та територіальної цілісності країни.

Поділитися